Societat

El govern planteja reobrir terrasses per sopar i allargar el toc de queda

El conseller Sàmper obre la porta a una desescalada asimètrica per a les zones amb més contagis

A partir d’avui decau el confinament comarcal

Lliure mobilitat a partir d’avui després que el Procicat decidís aixecar el confinament comarcal. Com a mínim fins al 3 de maig es permet circular pel territori fins i tot amb persones d’altres bombolles de convivència, encara que el govern recomana mesures de precaució per no haver de fer passos enrere, i fer ús de la mascareta i garantir la ventilació en els vehicles. El conseller d’Interior en funcions, Miquel Sàmper, va dir ahir en una entrevista al 3/24 que el govern està treballant per la reobertura dels restaurants per servir sopars tal com reclama el sector des de fa temps. “És evident que quan comenci la restauració nocturna serà a l’exterior”, va dir el conseller, que també va obrir la porta a flexibilitzar el toc de queda i poder allargar el confinament nocturn fins a les onze de la nit com ja han fet a les Balears. Pel conseller, “si les dades ho permeten”, el toc de queda s’hauria de suavitzar “tan aviat com es pugui”, abans que s’acabi la vigència de l’estat d’alarma, el 9 de maig. El conseller és optimista de cara al futur, tenint en compte les dades epidemiològiques, i va parlar d’una desescalada “asimètrica” per a aquells territoris on hi ha més contagis de Covid, com és el cas de Lleida, i més relaxades per a llocs com les Terres de l’Ebre, que es troben en el cas contrari.

Sàmper també es va referir a la polèmica per la baixa cobertura de vacunació a membres de la Policía Nacional i la Guàrdia Civil a Catalunya. Entrevistat a Catalunya Ràdio, va atribuir el retard a “un problema en el cens” dels agents destinats i en l’arribada de noves dosis de vacunes.

A més d’aixecar-se el confinament comarcal, avui també reobren la restauració dels centres comercials i els locals de més de 400 m². L’Associació Espanyola de Centres Comercials recorda que prop del 90% dels treballadors estaven en ERTO. “Hi ha molta il·lusió per tirar endavant els negocis després de sis mesos tancats”, diu el portaveu, Víctor García.

LA FRASE

És evident que quan comenci la restauració nocturna haurà de ser a l’exterior
Miquel Sàmper
conseller en funcions d’interior

“Molt tard, però anem amb ganes”

La balconada del centre comercial Mataró Parc es va omplir de joves asseguts a terra i a peu dret menjant en l’últim cap de setmana amb els bars i restaurants tancats. “S’ha trigat molt, però anem amb moltes ganes”, deia Ivan Rodríguez, encarregat del local Enjoy It, on s’afanyaven a netejar, omplir neveres i revisar els estocs per reobrir avui les portes amb un 30% de l’aforament a l’interior i la terrassa amb les taules separades a dos metres. “Vam tancar resignats i sense entendre les restriccions”, lamenta l’empresari, que no va poder mantenir el servei de menjar per emportar i es va acollir a un ERTO. “De cara al bon temps esperem que tot vagi bé i es pugui allargar fins a la mitjanit com l’estiu passat”, diu confiat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona