Societat

La fiscalia diu que podria haver “discriminació” si no s’estan vacunant policies nacionals i guàrdies civils a Catalunya

JUICIL i JUPOL denuncien que no s’estan vacunant els agents mentre sí es vaccinen la resta de cossos

La fiscalia ha alertat que s’estaria donant “una clara i injustificada situació de discriminació” per part del Departament de Salut si no s’estan vacunant policies nacionals i guàrdies civils a Catalunya. Així ho explica en l’informe emès arran d’un recurs presentat pel sindicat JUPOL i l’associació de la Guàrdia Civil JUICIL. Tots dos asseguren que s’ha anul·lat el pla de vacunació per al cos de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a Catalunya però es manté per als Mossos d’Esquadra, les policies locals i altres cossos d’emergències. Segons ells, es vulneraria el dret fonamental a la igualtat i a la no discriminació i quedaria afectat el dret a la salut dels agents.

En el recurs, demanen com a mesura cautelaríssima la represa del pla de vacunació per als dos cossos policials. La Fiscalia recorda que a finals del 2020 el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut va publicar el pla de vacunació, que incloïa les forces i cossos de seguretat de l’Estat com a treballadors essencials. La vacunació d’aquest col·lectiu va començar al febrer.

La fiscalia assegura que “de ser certs els fets al·legats” s’estaria produint aquesta discriminació i considera que s’hauria de revertir la situació.

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, va afirmar diumenge passat que hi havia hagut “un problema amb el cens” dels policies nacionals i dels guàrdies civils i va afirmar que Slaut estava “treballant” en aquesta qüestió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona