Societat

Primer dia sense toc de queda i amb mobilitat

Els restaurants i teatres poden allargar fins a les onze de la nit

Ja es pot sortir del perímetre de Catalunya

Aquesta matinada just a les 00.00 hores molts carrers i places de Catalunya i malgrat les advertències i vigilància dels Mossos, es van omplir de gent, sobretot jove, per celebrar la fi de l’estat d’alarma i una de les restriccions més importants i que han limitat més la vida i els drets fonamentals: el toc de queda a les deu de la nit.

Avui comença una nota etapa en aquesta era de la pandèmia i, entre altres coses, els catalans recuperen la possibilitat de sortir del país perquè també és història el confinament perimetral. Una altra cosa que canvia avui i suposa un alleugeriment per a tothom i un pas més per recuperar la vida social: ja es pot anar a sopar a un bar o un restaurant fins a les onze de la nit, cosa que no es podia fer des de fa més de quatre mesos, des del 20 de desembre. El sector de la restauració, un dels més castigats, està content de poder reprendre els reivindicats sopars tot i que encara hi ha restriccions, en el sentit que no poden tenir obert més enllà de les 23 hores, a l’interior dels locals hi ha d’haver un aforament del 30% a les terrasses s’ha de mantenir la distància entre taules. A les taules només s’hi poden asseure quatre persones no convivents.

També els teatres i les instal·lacions esportives poden allargar l’horari fins a les onze i, a partir d’avui, poden obrir els parcs d’atraccions i les cerimònies religioses només es poden fer amb el 50% de l’aforament i un màxim de 1.000 persones.

La fi de l’estat d’alarma arriba però les trobades de més de sis persones no. Queda prohibit menjar i beure amb gent a l’espai públic. Tampoc poden obrir els bars de nit, les discoteques i les sales de festes, tancats des del principi. L’oci nocturn, un dels més esperats per la gent, està en perill de mort.

Més marge per a l’esport i la cultura

A partir d’avui està permès el 50% de públic a les competicions esportives tant a l’aire lliure com en espai tancats tot i que en aquest segon cas, com en les celebracions religioses, hi pot haver un màxim de 1.000 persones. En tot cas en espais tancats hi ha d’haver la ventilació corresponent i la distància de seguretat. El mateix passa amb els teatres, cinemes, auditoris o similars, que l’aforament és del 50% d’aforament i es permet un màxim de 1.000 persones per sessió i assegudes, a l’aire lliure. En espais tancats, amb ventilació reforçada, control d’accessos i mobilitat es permet el 50% d’aforament i màxim 500 persones assegudes. En biblioteques, arxius, museus i galeries d’art es permet el 50% d’aforament. Els actes culturals i esportius poden acabar a les 23 h.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona