Societat

Denuncien la precarietat laboral a l’empresa Cidac

Els sindicats es queixen que les denúncies sobre les males condicions eren reiterades

El cas està en mans de la fiscalia arran de la mort del jove Xavi

Unes 200 persones convocades per la UGT es van concentrar ahir al matí al davant de l’empresa Cidac de Cornellà de Llobregat, on el passat 30 d’abril va morir un jove de 19 anys, per denunciar que “la precarietat mata”. El secretari general de la UGT, Camil Ros, va lamentar que l’accident en aquesta empresa no ha estat una situació “sobrevinguda”, ja que, segons va dir, les denúncies sobre les males condicions laborals eren reiterades.

“Per desgràcia era una situació que s’anava anunciant. No és una situació sobrevinguda, no és un accident que pot passar per una suma de causes que no estaven previstes, sinó que els treballadors ja havien dit reiteradament que no estaven treballant en condicions de salut i seguretat”, va explicar en declaracions recollides per l’agència Efe.

“La precarietat laboral mata i per desgràcia en tenim un exemple amb una persona molt jove. L’empresa és responsable criminal d’aquesta mort”, va denunciar Ros, que va criticar el paper de la Inspecció de Treball per no haver actuat abans.

La UGT ja va anunciar la setmana passada que portaria el cas als tribunals i va assegurar que l’empresa acumulava cinc denúncies a la Inspecció de Treball. No obstant això, la directora d’Inspecció de Treball de Catalunya, María Luz Bataller, va matisar que des del 2017 només els consten dues denúncies, presentades el 20 i el 30 d’abril.

“Hi ha empreses com aquesta que actuen de manera explotadora i que són responsables, evidentment, de la mort d’aquesta persona. Prefereixen pagar la multa que invertir en salut i seguretat”, va dir Ros. “Ha mort una persona molt jove i això no pot permetre’s ni tolerar-se en una societat occidental com la nostra.”

El cas, que està en mans de la fiscalia, va provocar també la reacció del conseller de Treball, Chakir el Homrani, que va expressar el seu empipament per la mort del jove treballador: “Anirem fins al final. Estem indignats. Actuarem amb molta contundència”. La CGT té convocada una protesta per aquest dijous a la tarda a les portes de l’empresa.

LA DATA

30.04.21
El jove de 19 anys
Xavi Cayuela moria per una fallada en el sistema de seguretat a l’empresa on treballava.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona