Societat

La policia es gasta 2 milions en obres a la seu de Via Laietana

El ministeri de Grande-Marlaska millora les condicions de la seu de la prefectura

L’edifici policial és reclamat per la ciutat

Ho va dir recentment el ministre Fernando Grande-Marlaska i ho confirma la política de fets consumats del Ministeri de l’Interior; la Policía Nacional no només no abandonarà la seu de la prefectura superior, a la Via Laietana de Barcelona, tal com és desig de l’Ajuntament de la ciutat, sinó que s’hi instal·la encara en millors condicions, ja que ha destinat una inversió de 2 milions d’euros a la reforma i millora de les dependències.

Des de fa unes setmanes, els operaris estan treballant en les obres a la comissaria que consisteixen, fonamentalment, en una renovació total del sistema de climatització, tant de l’aire calent com de l’aire fred. Segons els plecs del concurs, també s’hi han de dur a terme treballs per a la millora de la instal·lació elèctrica, en el sistema de detecció d’incendis, la presa de veu i de dades i la gestió dels residus. Els treballs els du a terme l’empresa Ferrovial Conservación, amb un termini d’execució de10 mesos i un pressupost total de 2.005.683,52 euros.

L’existència de les obres la delata unes tanques amb contenidors amb runa al carrer Tomàs de Mieres, un dels laterals de la prefectura, i un cartell amb detalls de la licitació de l’obra. Els treballs han començat per la cinquena planta, amb una renovació a fons de totes les instal·lacions elèctriques i canalitzacions de servei.

La prefectura superior de policia, al número 43 de la Via Laietana, és un edifici reclamat per la ciutat de Barcelona, que en el marc de la comissió de drets socials va votar a favor del seu tancament i de l’entrega de l’edifici a la ciutat. En aquella votació també van pronunciar-se a favor de la marxa de la policia del centre de Barcelona els regidors del PSC, el mateix partit que fa costat al govern de Pedro Sánchez.

Aquest fet va ser aprofitat per Esquerra Republicana durant l’última campanya electoral per fer un acte davant de l’edifici en què van interpel·lar el ministre Miquel Iceta per tal que intercedeixi pel tancament de la comissaria.

La comissaria de Via Laietana és custodiada aquests dies per agents procedents de Bilbao, com a reforç de la plantilla, amb el cost afegit d’hotels i dietes que suposa.

LA DATA

19.11.2019
Una
comissió de l’Ajuntament de Barcelona, amb els vots del PSC, va demanar el tancament de la comissaria.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona