Societat

Els taxistes faran una marxa lenta pel centre de Barcelona el 20 de maig contra les “constants irregularitats” de Cabify

El col·lectiu també reclama l’entrada en vigor de l’app pública i denuncia que porta mesos d’endarreriment

Les principals associacions del taxi han convocat una manifestació per al pròxim 20 de maig per protestar contra “la falta de control de les constants irregularitats de les VTC de Cabify” i reclamar l’entrada en vigor de l’app pública.

La manifestació consistirà en una marxa lenta entre l’Avinguda Maria Cristina, a partir de les nou del matí, fins a la Plaça Sant Jaume.

El col·lectiu demana un control i una inspecció “eficaç” als vehicles de Cabify, a qui acusen d’incomplir “descaradament” i “des de fa anys” aspectes com la precontractació del servei, els descansos obligatoris, la circulació sense cap servei contractat, l’estacionament a la via pública, no omplir la fulla de ruta obligatòria o no estar al dia de la ITV.

Es tracta d’alguns dels aspectes recollits en el decret que la Generalitat va aprovar fa dos anys per aturar conflicte entre els taxistes i el servei d’VTC i que va acabar amb la sortida de Cabify i Uber de la ciutat.

Els primers van tornar en unes setmanes assegurant que acceptaven les condicions imposades per la Generalitat mentre que la multinacional californiana ho va fer aquesta primavera en forma d’aplicació de taxi, com a Madrid.

A banda de denunciar les presumptes irregularitats de Cabify, els taxistes també reclamaran la implantació de l’app pública, de la qual lamenten que ja acumula mesos de retard. Segons argumenten, és una “necessitat extremadament urgent” i ha de servir perquè els ciutadans disposin “d’una eina pública de petició de taxi digital competitiva”.

A més, sostenen que ha d’oferir plenes garanties de gestió de les dades personals dels usuaris i tarifes regulades que no fluctuïn en funció de la demanda.

La marxa lenta -que inicialment es va anunciar per al 17 de maig- sortirà a les nou el matí de l’Avinguda Maria Cristina i transcorrerà per la Gran Via i els carrers Balmes, Pelai, Plaça Catalunya, Fontanella i Via Laietana, des d’on aparcaran els vehicles i es dirigiran a peu fins a la Plaça Sant Jaume.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona