Societat

L’Estat llança una campanya de 8 milions per recuperar la meitat de turistes internacionals del 2019 dirigida a Europa

Maroto reclama al Regne Unit que doni llum verda a les visites als territoris de l’Estat amb incidències baixes

L’Estat llança una campanya publicitària dotada amb 8 milions d’euros per recuperar 45 milions de turistes internacionals, la meitat que el 2019. La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, creu que la previsió és “prudent”, i confia que es podrà complir gràcies al bon ritme de vacunació. De fet, Maroto ha assegurat que “fins i tot es podria arribar abans” de l’agost al 70% de població vacunada. La campanya anunciada té com a eslògan ‘Et mereixes Espanya’ i va dirigida al Regne Unit, França, Alemanya, Itàlia, Bèlgica, Països Baixos, Polònia i Suècia. La ministra ha remarcat la importància del turisme britànic i ha sol·licitat a les autoritats que donin llum verda a les visites als territoris de l’Estat amb incidències baixes.

La campanya, que s’encetarà el 17 de maig, busca reforçar el posicionament com el “primer mercat de vacances” d’Europa i ha escollit els 8 països que representen el 66% de les visites rebudes el 2019. “Espanya està preparada per obrir-se al món molt aviat”, ha dit Maroto. Les accions de màrqueting duraran 10 setmanes i seran sobretot digitals, un àmbit en el qual s’esperen 450 milions d’impressions. També es farà ús de la publicitat de gran format amb 120 pantalles digitals, i anuncis als autobusos de Colònia, Düsseldorf i Frankfurt o a Picadilly Circus, a Londres.

Un dels grans punts de destí de la campanya és el Regne Unit, que encara no ha inclòs Espanya entre els 12 països que tenen un ‘semàfor verd’ per viatjar pràcticament sense restriccions a la tornada. En la presentació oficial de les accions per atraure turistes internacionals, Maroto ha dit que espera que en la pròxima revisió el govern britànic tingui en compte les diferents situacions epidemiològiques dels territoris i recomani viatjar a zones amb incidències acumulades de covid baixes, com el País Valencià, les Illes Balears o Extremadura.

La titular de Turisme ha afegit que el posicionament de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, animant els ciutadans a fer “el que vulguin” en nom de la llibertat durant a campanya de les eleccions al territori “no ha ajudat” a conscienciar la ciutadania. Aquest fet, assegura, podria haver influït en la decisió del Regne Unit de no concedir el ’semàfor verd’ a l’Estat. “És important conscienciar els madrilenys que la llibertat no és llibertinatge”, ha sentenciat.

La ministra ha assegurat que espera que l’arribada del turisme britànic es produeixi a partir del 20 de maig i sense PCR. A partir d’aquesta data, s’hauria de permetre l’entrada de turistes de fora de la Unió Europea vacunats. La Unió Europea està treballant amb un certificat verd per a les persones que acreditin haver passat la malaltia, estar vacunats o s’hagin fet una PCR amb resultat negatiu i ha dit que entraria en vigor al juny. Els països europeus només demanaran el certificat verd als turistes de països d’una determinada incidència acumulada que encara està per decidir, però que “de ben segur estarà per sobre de 25”, ha puntualitzat.

La ministra socialista també ha demanat als seus socis europeus que permetin que aquest certificat es faci extensible també a les vacunes no reconegudes per a l’Agència Europea de Medicaments (EMA, per les seves sigles en anglès) però sí per l’Organització Mundial de la Salut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró