Societat

El Govern obre dilluns la tercera línia d’ajuts per a l’oci nocturn de 14,1 milions

Les sol·licituds es podran fer de forma telemàtica a través del Canal Empresa fins al dilluns 31 de maig

El Govern obrirà el dilluns 17 de maig a les nou del matí la tercera línia d’ajudes per als establiments d’oci nocturn i parcs infantils privats tancats per les restriccions de la pandèmia. La línia, dotada amb 14,1 milions d’euros, se suma als 15,5 milions d’euros que el Departament d’Empresa i Coneixement ja ha distribuït al sector des de l’esclat de la pandèmia. Les sol·licituds es podran fer de forma telemàtica a través del Canal Empresa i el tràmit es tancarà el 31 de maig a les dues del migdia. Tal com ja va informar la Generalitat la setmana passada, els establiments d’oci nocturn podran rebre una ajuda màxima de 70.000 euros, mentre les subvencions per als parcs infantils privats arribaran als 15.000 euros.

A la nova línia s’hi podran acollir autònoms, microempreses i pimes dedicades a l’oci nocturn tancats des de l’agost passat. Dins aquesta categoria s’hi inclouen bars musicals, discoteques, sales de balles, sales de festes amb espectacles, concerts d’infància o joventut i karaokes. Pel que fa als parcs infantils, les ajudes seran per a tots aquells negocis afectats per les mesures de tancament des de l’octubre passat.

La subvenció consistirà en un pagament únic per a cada beneficiari, mentre que l’import de l’ajut dependrà del nombre de treballadors de cada establiment. En el cas dels parcs infantils, la compensació pot arribar als 15.000 euros, independentment de la plantilla del negoci. Pel que fa als locals d’oci nocturn, els espais amb menys de deu treballadors optaran a una compensació màxima de 10.000 euros. Si l’establiment suma deu o més treballadors i un aforament inferior a les 1.300 persones, l’ajuda màxima passa a ser de 35.000 euros, mentre que pels locals de més de deu empleats i un aforament de més de 1.300 persones, la subvenció pot arribar als 70.000 euros.

En l’atorgament de les ajudes es tindrà en compte la mitjana de treballadors que les empreses sol·licitants tenien en plantilla l’any 2019. Pel que fa a les societats creades el 2020, s’observarà la plantilla mitjana fins al 14 de març de 2020, data en què es va declarar l’estat d’alarma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona