Societat

Un cinturó verd protegirà una escola de la pol·lució

El centre educatiu Casas està situat al davant de la sortida del nou túnel de les Glòries

L’Ajuntament reduirà els carrils de trànsit davant de l’edifici

L’escola Casas, situada al barri del Clot de Barcelona davant per davant de la boca del futur túnel de les Glòries, disposarà d’un cinturó verd que tindrà com a funció minimitzar l’impacte sobre el centre de la contaminació generada pel trànsit de vehicles. L’edifici té façana a la Gran Via i des de fa temps és objecte de polèmica per l’impacte de la contaminació sobre els alumnes, un fet que ja ha provocat l’adopció de diverses mesures, com ara la instal·lació de pantalles per protegir el pati, la plantació d’arbres i la presència constant d’una unitat que mesura els nivells de contaminació.

L’obertura del túnel de les Glòries, amb una de les boques situada davant per davant de l’escola, va generar una nova inquietud sanitària entre la comunitat educativa i els pares dels alumnes, que van alertar del risc que el túnel faci l’efecte de xemeneia enfocada directament cap a l’escola.

La mesura que s’aplicarà serà la reducció al màxim del trànsit en superfície al davant de l’escola. Actualment hi ha dos carrils per a vehicles al lateral muntanya de la Gran Via i quedaran reduïts a només un, i d’ús exclusiu per a transport públic i veïns. Això permetrà ampliar la vorera al davant de l’escola fins a 9 metres i situar-hi dues fileres d’arbres que actuaran de mur verd.

Els tècnics han previst la combinació d’arbres de fulla perenne i caduca i això permetrà que durant tot l’any hi hagi fulles, que ajuden a mitigar la contaminació. Entre línia i línia d’arbres s’hi habilitarà un carril bici.

Més enllà de l’escola, direcció Besòs, entre els carrers Sant Joan de Malta i Monturiol es farà una plaça on s’eliminarà del tot el trànsit. Aquesta plaça també quedarà davant d’una de les façanes de l’escola i contribuirà a la protecció del centre.

Els treballs es faran a partir del mes de desembre, quan el túnel ja funcioni en els dos sentis de la marxa. Els veïns també han demanat que tota la superfície de la Gran Via, entre les Glòries i la rambla del Poblenou es torni a urbanitzar donant prioritat als vianants.

LA XIFRA

3,4
milions
d’euros costarà reurbanitzar el tram de la Gran Via que discorre per davant de l’escola Casas.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un suposat frau policial dóna un gir de 180 graus al cas de Marcel Vivet

barcelona

Josep Maria Casasús, ‘honoris causa’ per a la comunicació a la UdG

GIRONA

Salut es posa en guàrdia per l’augment de la variant delta

Barcelona

Nou geriàtric a Palamós per treure profit del mar

PALAMÓS

Concerts a l’hospital Trueta i al Santa Caterina

girona
Els sis mossos acusats d’una agressió racista al Bages aniran a judici
societat

Els sis mossos acusats d’una agressió racista al Bages aniran a judici

societat

Presentació del dietari de Subirats

Teatre, música i robòtica com a suport en 15 escoles de Salt

salt

Cultura a través del menjar a la Taverna d’El Foment de Girona

girona