Societat

Els hospitals Germans Trias i el Clínic reben un llegat per a la investigació

El testador va manifestar a les direccions dels dos centres mèdics la seva intenció de fer aquesta donació

Els hospitals Clínic de Barcelona i Germans Trias i Pujol de Badalona (Barcelonès) han rebut un llegat d’una persona que respon a les sigles J.M. i que va deixar el seu patrimoni a les dues institucions perquè el destinin a impulsar diversos projectes d’investigació biomèdica els anys vinents.

Segons ha informat el Clínic en un comunicat, el patrimoni està pendent de valoració final i els ingressos que s’obtinguin, segons va deixar especificat el donant en el seu testament, es destinaran a la recerca biomèdica, “de manera que incideixi en la millora de la salut de la població”.

El testador ja va manifestar, temps enrere, a les direccions dels dos centres la seva intenció de fer aquesta donació.

La recepció de donacions a través de llegats és una oportunitat per impulsar projectes de recerca biomèdica, encara que, segons ha expressat el Clínic, “és poc habitual al nostre país”. “En el nostre entorn encara estan poc esteses aquestes donacions i estem lluny de les xifres dels països on les fórmules per les quals persones, institucions o empreses deixen llegats a institucions de salut són més comunes”, ha explicat l’hospital de Barcelona.

I afegeix que, “precisament, amb aquesta iniciativa, el senyor J.M. també pretenia donar a conèixer aquest tipus de donacions per fer-les més comunes i així incentivar més persones que ofereixin els seus béns, quan ja no els necessitin, per a la millora del benestar de la societat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia