Societat

Colau esquerda el govern posant fre a l’Hermitage

L’equip de govern denega el conveni amb el Port de Barcelona per al projecte amb el vot dels comuns i l’abstenció del PSC

“Els missatges negatius són pals a les rodes”, diu Bonet

L’ampliació de l’aeroport va encendre la metxa, i l’Hermitage ha fet esclatar la traca. Soroll de trencadissa a l’equip de govern de l’Ajuntament de Barcelona, que ahir va votar dividit una resolució que atura el projecte de Museu Hermitage al port. Els comuns van votar en contra d’aprovar el conveni de col·laboració amb el Port de Barcelona que ha de fer possible el projecte, mentre que els socialistes s’hi van abstenir.

El PSC volia guanyar temps i evitar a tot preu “missatges negatius que són pals a les rodes”, segons va dir la regidora Laia Bonet. L’argument pel no esgrimit per la tinenta d’alcaldia Janet Sanz és que el projecte que apadrinen l’Hermitage i ara també el Liceu és massa gran per al solar de 12.000 metres quadrats on es vol edificar. Sanz va voler deixar clar que els comuns no diuen no al projecte, sinó “sí a una nova etapa”.

La proposta de l’Hermitage va donar un tomb dissabte passat, quan el Port de Barcelona va fer saber que el Liceu havia entrat en el projecte i hi havia donat una nova dimensió. Dimecres passat, l’autoritat portuària va decidir donar el vistiplau a la iniciativa abans que l’Ajuntament aprovés el conveni que l’havia de fer possible.

“La precipitació del Port de Barcelona”, en paraules de Janet Sanz, no ha agradat als comuns, que ahir van respondre desestimant el conveni en una votació que es va fer en una comissió de govern que els socialistes van intentar que no se celebrés.

En canvi, el Port de Barcelona va assenyalar tot el contrari i en una nota va afirmar que havien actuat després d’esperar un any la resposta de l’Ajuntament. Tot i això, el Port de Barcelona va dir que continuarà treballant per presentar amb el Liceu i l’Hermitage una proposta per crear un hub cultural a la nova bocana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Estudien un projecte per crear pisos amb serveis per a gent gran que faciliti l’accés al lloguer als joves

Manresa
Campdevànol

Punt d’autoreparació de bicicletes a la font del Tòtil

Campdevànol
GIRONA

Els pagesos gironins protesten per una nova baixada del preu de la llet

GIRONA
Societat

Acord per ampliar el festival Roses de Reus

Reus
FIGUERES

Restauraran la façana i els elements patrimonials del Teatre el Jardí

FIGUERES
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona
societat

Barcelona vol limitar l’horari d’obertura a l’entorn del carrer Tuset

barcelona
BADALONA

Els usuaris de Can Bofí Vell, condemnats a viure de nou al carrer

BADALONA
Albanyà

Bassegoda recupera el sant Miquel vandalitzat fa més de 20 anys

Albanyà