Societat

Porta oberta a les festes majors, populars i revetlles

El Procicat permet les festes de final de curs escolar i les graduacions universitàries

Les activitats esportives augmentaran l’aforament al 70%, igual que els actes religiosos i civils

A partir de dilluns ja es podran celebrar festes majors, revetlles i altres festes populars a Catalunya que fins ara estaven prohibides, també actes de graduació universitaris i trobades culturals d’entitats de base associativa; per tant, també es podran fer festes de final de curs a tots els nivells escolars, cosa que fins ara no es podia fer perquè només estaven permeses les trobades esportives. Tot això sempre que es mantinguin les mesures de seguretat preceptives, segons va aprovar ahir el Procicat, que, no obstant això, manté que les reunions familiars o socials tant en l’àmbit públic com social continuïn limitades a deu persones.

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, va explicar ahir que s’han enviat recomanacions a tots els centres educatius de Catalunya perquè puguin obrir les portes a les famílies per les festes de final de curs, mantenint els protocols de seguretat.

Gonzàlez-Cambray va explicar que el seu departament havia demanat a Salut un informe per avaluar si els centres educatius podien fer aquestes festes i actes de graduació: “Avui (per ahir) ens ha arribat aquest informe i hem enviat les recomanacions als 5.340 centres del país, en què els diem que podran obrir les portes a les famílies, per fer aquestes festes de final de curs mantenint tots els protocols de seguretat.”

El Procicat també va aprovar ahir ampliar a partir de dilluns els aforaments fins al 70% en els actes religiosos (noces, funerals, etc.), les cerimònies civils, els congressos, les fires i les convencions. I les trobades esportives, que fins ara estaven limitades al 50% de l’aforament, podran ampliar-lo fins al 70%, igual que les trobades culturals i les associacions sempre que hi hagi un nombre màxim de 500 persones, o fins a 1.000 en condicions de ventilació reforçada i mesures de control d’aglomeracions.

La vacunació dels sensellar arriba a Santa Anna

La vacunació de les persones sense sostre que viuen als carrers de Barcelona va continuar ahir a la parròquia de Santa Anna. L’església és un dels llocs on acudeix la gent sense recursos de la ciutat per alimentar-se i és per això que s’ha triat com un dels punts de vacunació per a aquest col·lectiu. Ahir van ser unes setanta les persones que van rebre la vacuna Jansen, que s’administra en una sola dosi. Les vacunes es van començar a administrar des de dos quarts de dotze del matí a càrrec de personal del centre d’atenció primària del barri gòtic que es van desplaçar expressament a la parròquia. La vacunació d’aquest col·lectiu de persones també es du a terme a la ciutat de Badalona, on ja s’ha actuat sobre un centenar de persones. Primer es van vacunar 42 persones al centre municipal de pernocta Can Bofí Vell i aquesta setmana es va actuar sobre 64 persones més al Palau Municipal d’Esports de Badalona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura continuada de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós