Societat

Cassà demana ajuda per protegir el sector del suro

L’alcalde, Robert Mundet, afirma que aquesta indústria passa per un mal moment i necessita la col·laboració de les administracions per remuntar

La població recupera la Fira del Tap i del Suro

L’alcalde de Cassà de la Selva, Robert Mundet, va aprofitar l’acte d’inauguració de la Fira del Tap i del Suro que se celebra aquest cap de setmana a la població per demanar a les administracions ajudes per protegir aquest sector. “La indústria surera viu actualment un daltabaix, però no ens podem rendir. Per això demano col·laboració en tot el que té veure amb el món del suro”, va manifestar Mundet, que va destacar el fet que l’esdeveniment s’hagués recuperat després d’un any “convuls” a causa de la pandèmia.

Per la seva part, el president de la Diputació, Miquel Noguer, va expressar que aquesta institució és al costat del sector del suro. “Hem de veure de quina manera podem ajudar-vos però ens hi trobareu”, va declarar Noguer. I en la mateixa línia es va pronunciar la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, que va garantir-los el suport del govern català tot destacant la importància d’aquest sector en la recuperació econòmica del país.

La Fira del Tap i del Suro s’ha organitzat en aquesta ocasió al passeig Vilaret, un espai que inclou, amb mesures anti-Covid, diversos estands d’exposició i venda de productes fabricats amb suro i de vins, caves, cerveses i licors tapats amb suro i parades on es fan demostracions de l’antic ofici de taper. En el mateix espai, s’hi fan actuacions musicals, tastos, representacions teatrals i tallers.

Plantada de marxants

La tria del passeig Vilaret per fer-hi la Fira va causar malestar entre els marxants del mercat setmanal atès que els va obligar a moure’s a la plaça de la Coma. I per protestar, la majoria ahir no van parar. De les quinze habituals, només n’hi havia quatre. Mentre que els marxants asseguren que no se’ls ha tingut en compte en la decisió, el consistori hi treu ferro adduint que el canvi només era per a un dia



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Barcelona obrirà el 2026 el servei d’atenció a víctimes de violència masclista a l’Eixample

BARCELONA
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp