Societat

Els accidents mortals amb motos es disparen

El cap de setmana hi ha hagut quatre motoristes morts, i des de principi d’any, 21

El nombre de motoristes morts en accidents a la xarxa interurbana de Catalunya ha tingut un repunt important aquest cap de setmana des de divendres a les tres de la tarda. Dels sis morts registrats en accident en aquest període, quatre han estat conductors de motocicletes. Aquest mes de juny ja s’havien registrat dos sinistres mortals més amb motoristes, que fan fer enfilar la xifra fins a 21 víctimes des de començament d’any, el que representa prop d’un 40% del total de víctimes d’accidents en carretera durant aquest any. Es dona el cas que l’increment s’ha produït sobretot a partir del mes de maig. Entre gener i abril es van registrar onze motoristes morts en accident de trànsit, i en menys de dos mesos, maig i dues setmanes de juny, ja en són deu.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va anunciar ahir que els Mossos d’Esquadra incrementaran els controls a partir d’aquest cap de setmana per frenar el repunt de la sinistralitat a les carreteres. Elena, en declaracions a l’ACN, va fer una crida a la “responsabilitat” dels conductors, arran de les altes xifres de sinistralitat registrades aquest cap de setmana, i va anunciar el reforç de vigilància a les carreteres “per preservar la seguretat de la gent, sancionar i garantir que no torni a succeir el que ha passat aquest cap de setmana”. La mesura anirà acompanyada d’altres a mitjà termini, com per exemple campanyes de conscienciació i educació viària que aniran molt “explícitament” dirigides a motoristes, així com mesures d’educació allà on es produeixen més incidents. “Fem una crida a l’autoexigència ciutadana perquè això no torni a passar”, va assenyalar el conseller.

Fins diumenge, havien mort 55 persones en 53 accidents de trànsit a les carreteres catalanes. Respecte al mateix període del 2019, el nombre de víctimes mortals s’ha reduït un 26,7%, atès que es van registrar 75 persones mortes per accident de trànsit en 72 sinistres. Cal tenir en compte que el maig passat, coincidint amb la fi de l’estat d’alarma i amb la recuperació de la mobilitat a valors similars a la situació de prepandèmia, va ser el mes més mortífer de l’any, amb un total de disset morts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA