Societat

Fan fora de casa una família de Salt sense avís

L’advocat dels afectats demana que hi puguin tornar i veu nul el desnonament

Una família de cinc persones, incloent-hi dos menors, va ser desnonada dilluns al matí del seu pis, propietat d’un fons d’inversió (Coral Homes), al carrer doctor Ferran, al centre de Salt. El veí, d’origen nord-africà, no havia rebut cap notificació del jutjat i no tenia cap constància que el farien fora de casa de la manera que ho van fer, i enmig de la mobilització de veïns i d’entitats que defensen l’accés de la ciutadania a l’habitatge.

Dilluns, pels volts de les 10 del matí, una patrulla dels Mossos d’Esquadra i la comitiva judicial van anar a casa del veí per fer fora la família. El procediment judicial arrenca de fa molts mesos, però l’última notificació és del novembre. Llavors, Coral Homes havia sol·licitat suspendre el desnonament previst, i no hi havia anunciada cap data d’execució. En l’anterior ocasió en què s’havia d’executar el desnonament (al setembre), l’acció es va suspendre amb un informe dels serveis socials i una designació d’ofici del Col·legi d’Advocats. En aquella ocasió, el jutjat ho va suspendre.

L’advocat de la família ha presentat un recurs de nul·litat de la decisió de desnonar la família en què demana al jutge que pugui tornar a casa seva. De moment, la família, que havia estat atesa per Càritas, viu en un altre lloc de manera temporal mentre cerca una solució definitiva.

Sense constància

Fonts de l’Ajuntament informen que ni l’Oficina Local d’Habitatge ni Serveis Socials tenien constàncies del desnonament. La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) del Gironès i el Sindicat de l’Habitatge de Salt –de recent creació– van criticar el llançament. El pare de la família tenia vinculació amb la PAH, que ahir reclamava una llei estatal que posi fi a la “xacra” dels desnonaments de famílies vulnerables.

Els fets de dilluns contrasten amb el que va passar el dia 1 de juny, quan col·lectius de Salt, com ara l’esmentat Sindicat de l’habitatge, van parar el desnonament d’una família en un cas en què van intervenir els serveis socials municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró
castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual