Societat

Ordenen al CIE de la Zona Franca restablir les visites

Les entitats i els familiars celebren la decisió judicial, tot i que consideren que arriba tard

Era l’únic centre de tot l’Estat que tenia prohibit l’accés

“Arriba amb nou mesos de retard.” Així és com valoraven ahir la decisió judicial les entitats i organitzacions antiracistes que fa mesos que batallen perquè la direcció del CIE de la Zona Franca permeti l’accés als familiars i les ONG que visiten els interns que estan privats de llibertat en espera de ser expulsats del país. La decisió judicial és ferma i ordena a la direcció del centre que restableixi el règim de visites, distribuint horaris i el nombre de visitants ajustant-se a les actuals mesures sanitàries.

El CIE de la Zona Franca era l’únic de tot l’Estat que tenia prohibides les visites des que els centres van reobrir l’octubre després d’aturar l’activitat per la pandèmia. Les entitats que reclamen el tancament d’aquests centres ja van denunciar al juny la vulneració dels drets dels interns i es va fer públic un manifest amb 147 adhesions col·lectives i 429 adhesions personals. Tot i les denúncies interposades des d’aleshores, asseguren que ni la direcció del CIE ni els jutjats de control van fer res per permetre l’accés als familiars, entitats, advocats i els capellans. En un comunicat, Irídia, Migra Studium, Tanquem els CIE, Movimiento Regularización Ya i Sindicat Popular de Venedors Ambulants asseguren que treballaran perquè es depurin responsabilitats en els casos denunciats des de l’octubre i per aconseguir el tancament dels CIE.

“Silenciar el que hi passa a dins”

Les condicions d’accés al CIE les ha d’establir la direcció del centre tenint en compte les recomanacions sanitàries en la situació pandèmica. Així ho reclamaven les entitats que fa mesos que denuncien l’opacitat amb l’objectiu de “silenciar el que hi passa a dins”. Irídia i Migra Studium feien públiques unes imatges colpidores sobre la retenció policial a un intern, que mobilitzava els ciutadans a les portes del CIE per reclamar el seu tancament. En l’últim informe presentat per Migra Studium es revela que el centre d’internament de la Zona Franca és on es van fer més aïllaments l’any passat, 72 persones, que van estat tancades de manera separada en habitacions, d’un total de 84 interns del conjunt de centres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró
castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona