Societat

Escac i mat per la nova placeta dels Seixanta-quatre

La Comissió del Nomenclàtor de Girona posarà aquest nom a l’espai on practica el club d’escacs de Santa Eugènia

L’espai al costat de Can Ninetes, el centre cívic de Santa Eugènia de Girona, serà batejat com a placeta dels Seixanta-quatre, en referència a les seixanta-quatre caselles del tauler d’escacs. En aquest espai –fins avui sense nom– ja hi ha tres taulers permanents sobre taules de pedra. Durant l’estiu, cada tarda, de dilluns a divendres, de les sis a vuit de la tarda Jordi Vidal, president del Club d’escacs de Santa Eugènia, i els seus col·laboradors hi atenen aficionats, experts i persones de pas encuriosides. La iniciativa de batejar aquest espai com a placeta dels Seixanta-quatre va ser una proposta del club que la Comissió del Nomenclàtor de Girona ara ha avalat.

Vidal explica: “Fa tres anys que tenim aquestes taules; la intenció des de l’inici era treure els escacs al carrer per donar-los a conèixer, però també per acostar-hi la gent del barri; passa un nen, una família o una escola i s’acosten i s’hi interessen. Funciona molt bé, vam pensar en aquest nom perquè som molt de barri.” L’Associació de Veïns de Santa Eugènia ha donat suport a la proposta i la presidenta de l’entitat, Natàlia del Campo, s’alegra d’aquest futur bateig. “És molt important fer comunitat, tots sumem i el club d’escacs és un punt fort de les activitats a Santa Eugènia”, hi afegeix.

Més batejos

A més d’aquesta placeta, la Comissió del Nomenclàtor de Girona també ha aprovat que la zona verda entre els carrers de l’Esport, de Pep Colomer i Martí i de Josep Trueta i Raspall, al barri de Sant Ponç, passi a denominar-se plaça de la Font de la Lluna. El nom també és una proposta de l’Associació de Veïns de Sant Ponç i fa referència a una font històrica que popularment es coneix així.

Finalment, s’han aprovat diferents noms del barri de Germans Sàbat que no tenien denominació. Els noms (que s’han elegit en un procés participatiu liderat per l’Associació de Veïns de Germans Sàbat) són els següents: pujada de la Font de Germans Sàbat i plaça de Germans Sàbat i els carrers de Maria Prat i Colom, de Margarita Díaz, de les Botigueres, dels Perruquers, del Mig, del Camp de futbol, de les Dones, de l’Autopista, del Pi, Petit, dels Mestres, del Dotze d’Agost, de les Monges Vedruna, de la Mutualitat, del Pou, de la Verge del Pi i del Capellà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot
sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona

Salut i Ajuntament acceleren tràmits per fer els nous equipaments sanitaris

TERRASSA