Societat

Fèlix Millet compleix avui el primer any tancat a la presó

Els dos principals condemnats pel cas del Palau de la Música compleixen condemna ingressats a la infermeria de Brians II

Institucions penitenciàries va denegar el pas al tercer grau

El debat públic número u que pivotava sobre la idea que Fèlix Millet no entraria mai a la presó tot i haver-se fet responsable de l’espoli del Palau de la Música es va acabar avui fa un any amb l’entrada a la presó del que va ser president de l’entitat. El 25 de juny del 2020, Millet va ingressar a la infermeria de la presó de Brians II i és allà des d’aleshores, on ha experimentat un lent procés d’adaptació al medi penitenciari.

El deteriorat estat de salut de Millet, amb greus problemes de visió que li han valgut el reconeixement de la invalidesa, i les dificultats per moure’s, no van ser impediment perquè els jutges dictessin el seu ingrés i, un cop a la presó, ha estat un obstacle important per a la seva integració a la vida carcerària.

Millet necessita d’una persona que se’n faci càrrec constantment, i aquesta tasca la desenvolupa el reclús que comparteix cel·la amb ell a la infermeria. Els problemes de visió i d’oïda, que també té, dificulten les comunicacions amb Millet quan rep alguna vista de l’exterior. El seu estat de salut li dificulta poder seguir amb plenitud el curs de tractament per a la rehabilitació que fa dins de la presó. Es tracta d’un programa sobre moral i valors amb una assistència de dues hores a la setmana. El compliment d’aquest tipus de cursos de formació es té en compte de cara a la progressió de grau i a poder començar a sortir al carrer.

La situació penitenciària de l’expresident del Palau és l’equivalent a la d’un reclús en primer grau que no té dret a sortir del centre. No serà fins a mitjan setembre de l’any vinent que Millet haurà liquidat la quarta part de la condemna, que va ser de 9 anys i 8 mesos de presó i que podrà accedir als primers permisos.

La defensa de Millet va demanar la concessió del tercer grau, però li va ser denegat. En la revisió de grau que es va fer el febrer passat es va decidir mantenir-lo en la situació actual, i ara al juliol tocarà una altra revisió.

En la concessió del segon o tercer grau jugarà un paper important el pagament de la responsabilitat civil imposada a Millet en la condemna. D’acord amb el jutjat, s’està tramitant la venda d’una finca que permetria aportar 800.000 euros dels que ha de pagar Millet i 800.000 més de la quantitat a què va ser condemnada la seva dona, Marta Vallès, morta el 2018.

Amb Fèlix Millet compleix condemna al mateix centre penitenciari Jordi Montull, l’home que va ser la seva mà dreta al Palau de la Música. Montull, amb una condemna dos anys inferior, va ingressar a Brians II el 21 de juny. El seu estat de salut també està deteriorat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els ferratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA