Societat

El govern prepara noves mesures per aturar els contagis

Avui o demà s’anunciaran més directrius anti-Covid

El conseller Argimon no vol ara mateix més festivals massius

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va assegurar ahir que avui o demà el govern anunciarà “noves mesures per mitigar el nombre de contagis que s’estan produint”, unes mesures que, va dir, intentaran que equilibrin “la vida social, econòmica i emocional” amb la realitat sanitària, molt dolenta.

Pere Aragonès i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, van visitar l’hospital universitari de Bellvitge i es van reunir amb els treballadors per conèixer de primera mà la situació que s’està vivint al centre. El president i el conseller no van amagar que s’està vivint “un moment molt complicat pel nivell de contagis de la Covid-19, que s’ha incrementat de manera explosiva”, i que ja està afectant de ple la situació dins dels hospitals. Segons Salut, ahir hi havia 876 ingressats en planta (88 més que el dia abans) i 160 a l’UCI (3 més).

En aquesta visita el conseller de Salut es va mostrar partidari de no tornar a fer festivals massius en les pròximes setmanes. Ho va dir just hores després que acabés el festival Cruïlla, que va reunir més de 50.000 persones en tres dies. El conseller va dir que, tot i la bona organització del Cruïlla, hi ha hagut imatges, de gent sense mascareta, per exemple, que no els han agradat en un moment d’explosió de la variant delta. Salut va notificar ahir 5.781 nous casos de Covid-19 confirmats per PCR o TA en les últimes 24 hores, que situen el total des de l’inici de la pandèmia en 716.190. L’Rt va baixar 46 centèsimes i ahir es va situar en 2,40. El risc de rebrot va baixar ahir per primer cop en diversos dies 70 punts, fins a 1.758.

LA XIFRA

40.430
casos
s’han confirmat a Catalunya per PCR o tests d’antígens, en el període del 30 de juny al 6 de juliol.

LA FRASE

Estem vivint un moment molt complicat. Els contagis s’han incrementat de manera explosiva
Pere Aragonès
president de la generalitat

Un 40% no fan la quarantena

Aproximadament un 40% dels nous casos de Covid-19 o dels seus contactes propers no fa la quarantena o no de la manera indicada per les autoritats sanitàries, segons va confirmar ahir a TV3 Xavier Llebaria, director de l’Agència de Salut Pública, i com havia avançat la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, dissabte al FAQS. Llebaria va recordar que seguir la quarantena “és un element fonamental, de solidaritat i de percepció del risc” i que és important que els que no segueixen el confinament entenguin que “hi ha persones que entren a les UCI” i va fer una crida a la societat a no perdre la por al virus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona