Societat

La reforma de la Via Laietana farà per a vianants Jonqueres

L’equip de govern troba el suport d’Esquerra per tirar endavant la reforma

Quatre places i voreres de 4 metres

El carrer Jonqueres serà una via de prioritat per a vianants a partir de la reforma de la Via Laietana que preveu la pacificació d’aquesta artèria i el guany d’àmplies zones per a vianants. Amb Jonqueres també es reduirà la mobilitat del carrer Ortigosa, al qual avui dia s’accedeix pujant per la Via Laietana. Amb el nou projecte el trànsit del carrer Jonqueres serà en sentit descendent, de la plaça Urquinaona, i a Ortigosa s’hi accedirà amb un gir a l’esquerra.

Amb el projecte de reforma de la Via Laietana es crearan quatre places, a l’altura de l’estàtua de Francesc Cambó, Antoni Maura, l’Àngel i la nova plaça d’Idrissa Adrià, a la part baixa de Via Laietana i a l’altura de la seu central de Correus. Les voreres faran 4 m d’ample.

La reforma de la Via Laietana, que té el suport d’Esquerra Republicana, va ser presentada ahir per la tinenta d’alcaldia Janet Sanz, que va explicar que el projecte neix de la necessitat de renovar una via “obsoleta” i solucionar la connexió horitzontal dels barris que hi ha a banda i banda de la Via Laietana i que actua de barrera per la seva condició “d’autopista urbana”, va dir Sanz. El projecte, que estarà aprovat a finals del 2021, costarà 33 milions d’euros i les obres poden començar abans de l’estiu vinent.

Amb la reforma, la nova Via Laietana tindrà dos carrils descendents, un per a transport públic i bici cletes i l’altre per a vehicles a 30 quilòmetres hora, i dos d’ascendents, un per a transport públic i veïns i l’altre per a bicicletes.

Sanz va explicar ahir que amb la reforma el trànsit ascendent haurà de pujar a l’Eixample pel passeig Lluís Companys. La nova disposició comporta una reordenació de parades de bus i taxis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres del passeig de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró