Societat

Denunciats per haver deixat animals abandonats en un finca de Santa Coloma

El Seprona ha obert diligències contra una parella, veïna de la població selvatana, per un delicte de maltractament animal per abandonament

La Guàrdia Civil ha denunciat una parella de Santa Coloma de Farners que tenia diversos animals en condicions lamentables dins una finca, segons va informar ahir l’ACN. Els agents del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) van trobar un cavall, quatre gossos, un gat, aus de corral i coloms del tot desnodrits, sense aigua i envoltats d’excrements. Els animals estaven plens de paràsits i alguns tenien malalties a la pell. La Guàrdia Civil ha obert diligències per un delicte de maltractament animal per abandonament.

La primera de les actuacions va tenir lloc el 10 de juny passat. El cos va rebre una trucada que els va alertar que en una finca de Santa Coloma de Farners hi havia un cavall i diversos animals que estaven del tot abandonats. Els agents van anar-hi i van descobrir que els seus propietaris els tenien en condicions lamentables. A més del cavall, a la finca hi havia quatre gossos, un gat, diversos coloms i nombroses aus de corral. La parella els tenia lligats o tancats durant tot el dia, no els donava ni aigua ni menjar i tampoc els retirava els excrements. Els animals tenien paràsits arreu del cos i alguns d’ells, fins i tot, havien desenvolupat malalties cutànies. A més, enmig dels residus, els agents del Seprona van trobar-hi diferents aus mortes (segurament, d’inanició). D’entrada, els agents van donar aigua neta als animals, perquè feia dies que no en tenien. Després, van posar-se en contacte amb l’Ajuntament perquè els traslladés a una protectora. Els quatre gossos i el gat van ser traslladats a les instal·lacions del Centre d’Acollida d’Animals de la Selva (CAAS), on els fan seguiment veterinari. El Seprona ha obert diligències contra la parella per un delicte de maltractament animal per abandonament. El cas ara l’instrueix un jutjat de guàrdia de Santa Coloma de Farners.

Aquesta no és l’única actuació que el cos ha fet a la demarcació els darrers dies. En col·laboració amb els Agents Rurals han atrapat tres furtius que havien capturat disset ocells amb una xarxa japonesa (un mètode il·legal) a la zona de l’Alt Empordà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA