Societat

L’impacte ambiental de l’aigua embotellada és 3.500 vegades més gran que el de l’aigua de l’aixeta a Barcelona

Un estudi apunta que prescindint de l'aigua envasada cada ciutadà tindria 2 hores menys d'esperança de vida

 Un nou estudi sobre l'aigua de Barcelona conclou que l'impacte ambiental de l'aigua embotellada és 3.500 vegades més gran en cost d'extracció de recursos i 1.400 vegades més gran pel que fa a l'impacte en els ecosistemes que el de l'aigua de l'aixeta. El treball elaborat per ISGlobal i publicat a 'Science of the Total Environment' analitza els impactes de l'aigua embotellada, de l'aixeta i de l'aixeta filtrada posant en relació el cicle de vida de l'aigua i l'impacte en la salut. Un canvi complet a l'aigua de l'aixeta reduiria a 309 anys l'esperança de vida total a la ciutat, una mitjana de 2 hores d'esperança de vida menys per resident. Afegir un filtre domèstic a l'aigua de l'aixeta rebaixaria el nombre total d'anys de vida perduts a 36.

Els resultats van mostrar que si tota la població de Barcelona decidís canviar a l'aigua embotellada, la producció requerida tindria un peatge d’1,43 espècies perdudes per any i un cost de 83,9 milions de dòlars per any a causa de l'extracció de matèries primeres.

La qualitat de l'aigua de l'aixeta ha augmentat "substancialment" a Barcelona des de la incorporació de tractaments avançats en els últims anys", però no hi ha hagut un increment del consum. Cristina Villanueva, investigadora d'ISGlobal i primera autora de l'estudi, ho atribueix a "factors subjectius diferents de la qualitat". 

Un d'aquests factors subjectius és la presència percebuda de compostos químics en l'aigua de l'aixeta, que pot contenir trihalometans derivats de la desinfecció associats amb càncer de bufeta. "A causa de l'alta qualitat de l'aigua de l'aixeta a Barcelona, ​​el risc per a la salut és petit, sobretot si tenim en compte els impactes globals de l'aigua embotellada", afegeix Cristina Villanueva.

"L'aigua de l'aixeta és millor opció que l'aigua embotellada, que genera una gamma més àmplia d'impactes", conclou Cathryn Tonne, investigadora d'ISGlobal i última autora de l'estudi. "En alguns casos, l’ús de filtres domèstics, a més de millorar el sabor i l’olor de l’aigua de l’aixeta, pot reduir substancialment els nivells de trihalometans. Per aquesta raó, l'aigua de l'aixeta filtrada és una bona alternativa"



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Polèmica pels greus aldarulls del macrobotellot

barcelona
SERGI SALADIÉ
GEÒGRAF I EXDIPUTAT DE LA CUP

“La carrera nuclear és veure qui tanca primer i perd menys”

vandellòs

El Correllengua torna a Girona quinze anys després

girona

El senglar s’acostuma a anar a Banyoles

BANYOLES

Més de 300 persones en un acte unitari a Roses contra el parc eòlic marí

Roses

Reforç de Mossos i Urbana per evitar una nova nit de vandalisme a Barcelona

barcelona
Societat

Convivència única

barcelona

Més pisos on s’exerceix la prostitució a l’Alt Empordà

Figueres

Indignació pels botellots a la Devesa de Girona

Girona