Societat

Alliberats dos menors explotats sexualment per la seva família i obligats a exercir la mendicitat a l’Hospitalet

Detenen tres membres de la família i tres clients habituals de la menor explotada

La Guàrdia Urbana de Barcelona i la Policia Nacional han alliberat dos germans de nacionalitat romanesa de 14 i 16 anys, explotats sexualment i obligats a exercir la mendicitat per la seva tia, la seva germana i un altre familiar a l’Hospitalet de Llobregat. La menor de 16 anys era obligada a exercir la prostitució sota agressions físiques i amenaces i el menor era obligat a treballar com netejavidres a la via pública. Les víctimes vivien en una barraca al Poble Sec de Barcelona sense les mínimes condicions higièniques i de salubritat. No sabien llegir ni escriure i no estaven escolaritzats. S’han detingut tres familiars de les víctimes i tres clients habituals de la menor.

Els tres familiars detinguts com a presumptes autors d’un delicte de prostitució, corrupció de menors i contra els drets i deures familiars, eren els qui contactaven amb possibles clients oferint a la menor per a pràctiques sexuals.

La germana gran detinguda era l’encarregada de captar clients mentre exercien la mendicitat a la via pública. Aprofitant el temps de canvi dels semàfors parlava amb els conductors i els oferia els serveis sexuals de la seva germana.

A l’agenda d’un dels telèfons intervinguts i utilitzats pels detinguts s’ha localitzat una llarga llista que pot tractar-se d’una cartera de clients i sobre la qual es continua fent gestions.

El menor, de 14 anys, estava sent obligat a treballar com netejavidres a la via pública des de primera hora del matí fins ben acabada la tarda, sent tot el benefici recaptat per als tres familiars detinguts.

En la primera fase de la investigació també es va detenir un dels clients habituals, de nacionalitat espanyola, per presumptament mantenir relacions sexuals amb la menor en repetides ocasions a canvi d’una contraprestació econòmica. Està acusat d’un delicte de prostitució i corrupció de menors.

En dies posteriors es van continuar les gestions per a la localització d’altres clients habituals, procedint a la detenció de dos homes més.

La investigació continua oberta per a la localització d’altres clients que haguessin pagat per mantenir relacions sexuals amb la menor i no es descarten futures detencions.

Tots dos menors alliberats, han estat posats a disposició de la DGAIA, a efectes de custòdia i protecció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona