Societat

Absolt el portaveu del Sindicat de Llogaters i dos inquilins per una protesta contra una immobiliària

La fiscalia els demanava tres anys de presó per ocupar durant hores una filial de la companyia que els volia desnonar

Un jutjat penal de Barcelona ha absolt el portaveu del Sindicat de Llogaters, Jaime Palomera, i dos inquilins que van protagonitzar, juntament amb desenes d’activistes, una protesta en un centre d’estètica propietat de la mateixa família que els llogava el pis. La fiscalia els demanava tres anys de presó a cadascun per coaccions i violació de domicili. Els llogaters volien renovar el contracte però alhora demanaven que la propietat arreglés importants desperfectes. En no trobar resposta, el sindicat va ocupar durant unes hores el local també propietat de la família, com sol fer en altres ocasions. La jutgessa no veu provats els fets i, per tant, els absol.

Les acusacions acusen Palomera i els dos llogaters d’un pis del carrer Floridablanca, al barri de Sant Antoni, Alpha i Fran, per un delicte de coaccions i un altre de violació de domicili de persona jurídica. La mobilització del sindicat va ser el 17 d’octubre del 2018 a l’Institut de Bellesa Francis, a la Ronda Sant Pere, per protestar contra l’”assetjament immobiliari” que patia la parella per part dels propietaris del seu bloc i que alhora posseïa el centre d’estètica.

Les acusacions asseguren que l’activitat al centre es va haver d’aturar i que els activistes, entre 30 i 50, van ocupar la planta baixa del centre amb crits, càntics, xiulets i pancartes, com sol ser habitual. Amb un megàfon, a més, van assenyalar la família propietària amb noms i cognoms i van amenaçar amb quedar-se a l’establiment fins que els signessin un contracte de lloguer social. La filla de la propietària, que gestionava el centre d’estètica, va patir una crisi d’ansietat, es va tancar al seu despatx i finalment va ser evacuada amb ambulància.

L’advocat de l’empresa va intentar mediar i també ho van fer els mossos, que no van voler desallotjar el local perquè la protesta era pacífica. L’ocupació va durar entre les 12 i les 5 de la tarda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona