Societat

Els Mossos defensen les 55 gravacions de manifestacions investigades per l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades

Molinero diu que els agents poden fer les gravacions si hi ha “urgència o emergència” informant-ne posteriorment

Els Mossos d’Esquadra defensen les 55 gravacions de manifestacions que investiga l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades després d’una denúncia de la CUP. El comissari Joan Carles Molinero ha explicat en una entrevista a RAC1 que les gravacions investigades fetes pels Mossos d’Esquadra els dos darrers anys corresponen a les que s’han fet “en situacions d’urgència i emergència”. En aquests casos, segons el portaveu del cos, els agents poden gravar “amb l’obligatorietat” de posar-ho després en coneixement de la Comissió de Control dels Dispositius de Videovigilància de Catalunya. Ha dit que la instrucció permet la comunicació prèvia o posterior.

En els darrers dos anys s’haurien realitzat 99 gravacions, de les quals 44 tenien l’autorització prèvia necessària i en les altres 55 s’haurien informat després.

Els casos de notificació posterior es justifiquen, segons Molinero, entre d’altres circumstàncies, “perquè la manifestació ha estat improvisada i el cap dispositiu ha considerat oportú i necessari fer-ho per evitar problemes de seguretat ciutadana o ordre públic”.

“En tots els casos s’ha posat en coneixement de la comissió de control de dispositiu tal com preveu la normativa”, ha reblat.

La policia aixeca 6.000 actes pel toc de queda

Molinero també s’ha referit al compliment de les restriccions del toc de queda. Ha explicat que el primer cap de setmana es van aixecar 750 actes, el segon 1.411 i aquest 1.300. Des que va entrar en vigor el decret els diversos cossos policials han aixecat unes 6.000 actes per aquesta qüestió.

Denunciar no només a les xarxes socials

El portaveu ha recordat que el primer semestre del 2021 s’han denunciat 230 delictes d’odi contra 308 persones, el 40% per motius lgtbi-fòbics, el 30% per raons d’origen ètnic i racial i la resta per raons polítiques, a persones grans o amb alguna discapacitat.

“No n’hi ha prou en denunciar-ho a les xarxes socials”, ha advertit Molinero. Ha recordat que han entrat a la presó dos autors d’una agressió homòfoba al Somorrostro de Barcelona. “Son a la presó gràcies a la denúncia, sense denúncia possiblement aquestes persones no estarien a la presó”, ha advertit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES