Societat

Córrer en excés causa el 12% dels sinistres mortals

El 2020 s’ha reduït dos punts la mortalitat causada per la velocitat

Campanya de Mossos i policies locals

El 12% dels accidents de trànsit amb resultat de mort que es produeixen a Catalunya tenen l’origen en un excés de velocitat. Per aconseguir reduir aquest percentatge, el Servei Català de Trànsit ha posat en marxa una nova campanya que duen a terme arreu del país els Mossos d’Esquadra i les policies locals.

Les xifres són dolentes, i indiquen que una conducció més tranquil·la, respectant els límits de velocitat, reduiria la sinistralitat viària. De totes maneres les dades indiquen que entre aquest any i el 2019 s’ha reduït dos punts el percentatge d’accidents mortals per excés de velocitat, que ha passat del 14% al 12%.

Com ja passa en altres àmbits, els resultats del 2021 no es comparen amb els del 2020 perquè es considera que l’impacte de la Covid-19 va falsejar els resultats i que, per tant, la referència bona per fer la comparació són les dades de fa dos anys.

La campanya que duran a terme Mossos i policies locals es durà a terme durant tota aquesta setmana. El referent més immediat és la campanya que es va dur a terme a mitjans d’abril, quan en una setmana es van posar un total de 31.305 denúncies, la majoria de les quals administratives (31.296) i nou penals.

Els límits actuals de velocitat se situen en els 90 quilòmetres per hora a les carreteres convencionals, tret d’aquelles que tenen els dos sentits de la marxa separats per tanques de formigó, on es pot arribar als 100 km/h. A les autopistes i autovies el límit és de 120 km/h, sempre per a cotxes i motocicletes.

Pel que fa a les sancions, estan dividides en greus i molt greus. Les molt greus suposen una sanció de 600 euros i la retirada de sis punts del carnet de conduir, quan se superen d’entre 50 i 70 km/h els límits establerts. Les faltes greus tenen una gradació de 100 a 500 euros de multa i la retirada de dos a sis punts del carnet, en funció de la velocitat a què se circulava en el moment de cometre la infracció.

LA XIFRA

6
mesos
de presó és la pena màxima que s’imposa quan se supera de més de 80 km/h el límit de velocitat.

Un atropellament a l’A-7, víctima mortal número 76

Un home va morir ahir atropellat per una furgoneta a l’autopista A-7. És la 76a víctima mortal de les carreteres des que va començar l’any. La víctima era un treballador de les autopistes que va quedar atrapat entre el camió petit del servei de manteniment de carreteres amb què estava treballant i la furgoneta que el va envestir. El conductor d’aquest últim vehicle va resultar ferit lleument i va ser traslladat a l’hospital Joan XXIII de Tarragona.

El balanç de morts a les carreteres continua sent favorable en relació amb les dades del 2019, quan en els mateixos dies havien mort 101 persones. El 45% de les víctimes d’aquest any són de col·lectius vulnerables: motoristes, ciclistes o vianants. Durant aquest mes de juliol passat han anat a la baixa els accidents mortals de motoristes, un dels col·lectius de més risc a la carretera.

Entre els responsables de trànsit continua preocupant l’elevat nombre de sinistres en què hi ha una col·lisió frontal entre dos vehicles, sigui fruit d’un avançament mal fet o d’una distracció que fa perdre el control del vehicle.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona