Societat

El Govern demana allargar el confinament nocturn dues setmanes

Redueix a 250 els casos per 100.000 habitants per aplicar-lo

L’executiu està acabant d’ultimar la llista dels municipis que hauran de complir amb la mesura

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha anunciat després de la reunió del Consell Executiu que aquest dimarts tornarà a demanar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el confinament nocturn basant-se en la situació epidemiològica però aquest cop sol·licitarà que s’allargui dues setmanes i no per una com s’havia fet fins ara. Plaja ha anunciat un canvi de criteri per definir quins són els municipis afectats. Si fins ara per sol·licitar el confinament es fixaven 400 casos per cada 100.000 habitants, “amb la nova resolució s’estableix que el criteri serà de 250 casos per cada 100.000 habitants”. Segons Plaja, l’objectiu és “seguir reduint la interacció social” perquè els indicadors assistencials, sobretot a les UCI, encara són molt elevats.

En el moment de la roda de premsa, s’estava acabant d’ultimar la llista dels municipis on s’aplicarà la mesura. Plaja ha explicat que tot i que els contagis baixen, la pressió a les UCI és “altíssima” i és necessari reduir-la.

El confinament nocturn entre la una de la matinada i les sis del matí està vigent fins divendres a 163 municipis. A partir de llavors, i un cop el TSJC ho autoritzi, s’aplicarà a tots aquells municipis que tinguin més de 250 casos de covid-19 per cada 100.000 habitants, així com en aquells limítrofs que es consideri tot i no complir els paràmetres.

Plaja ha reconegut que els indicadors de la pandèmia van a la baixa però no els ingressos a l’UCI ni la pressió hospitalària en general. Per això, ha justificat la necessitat d’ampliar el toc de queda nocturn i fer-ho durant dues setmanes. En aquest sentit, ha dit que baixar el límit de 400 a 250 busca aconseguir aquesta pressió assistencial i ha recordat que el màxim fixat per considerar que la situació és extremadament greu és de 125. Ha apuntat que el Govern ha establert el límit en el doble d’aquest valor.

La portaveu ha dit que la mesura s’ha demostrat efectiva per reduir la interacció social i fer abaixar els contagis, però ha valorat que encara són necessaris més dies per aconseguir que també baixin les hospitalitzacions, que es troben “lluny” de les xifres desitjades. A més, ha recordat que la pressió assistencial baixa a un ritme més lent que els contagis. Amb tot, ha confiat que en “dues setmanes” es pugui veure algun avenç en aquest sentit.

La comissió delegada encarregada de la gestió de la pandèmia ha celebrat una reunió extraordinària després de la reunió de Govern durant la qual s’està acabant de redactar la resolució i establint els municipis que hi entren.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els ferratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA
SOCIETAT

L’electricitat, el gas i aigua, els serveis amb més reclamacions al Vallès Oriental

GRANOLLERS