Societat

La factura de l’aigua a Catalunya és un 23% més cara respecte a la mitjana espanyola, segons Facua

Barcelona és la ciutat amb l’aigua més cara, mentre que Girona és la més barata

La factura de l’aigua a Catalunya és un 23% més cara respecte a la mitjana espanyola. Segons un estudi presentat aquest dijous per Facua, el preu mitjà de l’aigua a Catalunya per un consum de 13 metres cúbics mensuals és de 25,47 euros, un import superior als 20,66 euros al conjunt de l’Estat.

En cas que el consum baixi a nou metres cúbics, la factura mensual baixa a 16,23 euros, un 9% superior a la mitjana espanyola. Barcelona és la ciutat catalana amb l’aigua més cara, amb diferències de preu que poden arribar al 61% en comparació a la mitjana espanyola.

Per altra banda, Girona és la capital catalana amb la factura més baixa, amb preus que poden arribar a ser un 30% inferiors en comparació a la mitjana estatal.

En concret, el preu de l’aigua a Barcelona per un consum mensual de nou metres cúbics és de 20,39 euros, un 37% més respecte a la mitjana. En cas que el consum pugi a 13 metres cúbics, la factura mensual ascendeix a 33,22 euros, un 61% més.

A continuació apareix Lleida amb una factura mitjana de 18,01 euros mensuals per un consum de nou metres cúbics i de 26,24 euros per un consum de 13 metres cúbics. En el primer cas, les diferències en comparació a la mitjana espanyola són del 21%, mentre que en el segon passen a ser del 27%.

També per sobre la mitjana espanyola es troba Tarragona, amb una factura de 16,19 euros per un consum de nou metres cúbics (+9% respecte a la mitjana) i de 23,92 euros per un consum de 13 metres cúbics (+16%).

L’única capital de província que es troba per sota els preus que marca el conjunt de l’Estat és Girona. La factura a la ciutat és de 10,35 euros mensuals per un consum de nou metres cúbics (-30%) i de 18,5 euros mensuals per un consum de 13 metres cúbics (-10%).

Diferències de fins al 479%

L’estudi de Facua, que inclou un total de 57 espanyoles, ha observat diferències en el preu de la factura de la llum de fins al 479%. León és la ciutat on l’aigua és més barata, amb un preu de 4,84 euros al mes- tant per un consum de nou metres cúbics com per un de 13 mestre cúbics-, mentre que Ceuta és la més caram, amb una factura mitjana de 28,04 euros per consums de nou metres cúbics al mes i de 34,74 euros per consum de 13 metres cúbics.

Aquestes diferències es tradueixen en una diferència anual de 278,5 euros -abans d’impostos- per a consums de nou metres cúbics i de fins a 329,33 euros per a consum de 13 metres cúbics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

girona
Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró
castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena