Societat

TMB comença la instal·lació de desfibril·ladors automàtics a totes les estacions de metro

La companyia preveu que per a finals d’any ja estiguin disponibles a tota la xarxa

Transports Metropolitans de Barcelona ha començat la instal·lació de desfibril·ladors automàtics a les estacions de vuit línies de metro com a mesura de prevenció de les morts sobtades per aturada cardíaca amb la previsió que a finals d’any ja estiguin disponibles a tota la xarxa.

Els aparells són del tipus desfibril·lador extern automàtic (DEA), que detecta i actua davant d’una aturada cardiorespiratòria. A més, els pot utilitzar qualsevol persona sense coneixements mèdics.

La setmana passada ja es van instal·lar aparells a 24 estacions de metro que fan funcions d’intercanvi amb altres transports ferroviaris i on en condicions normals es produeixen 1,3 milions de desplaçaments.

En total, hi ha 26 aparells instal·lats, ja que dos d’ells ja ho estaven a l’estació Universitat de l’L1 en direcció Fondo i a la de Sagrada Família de l’L2 en direcció Badalona fruit de proves pilots anteriors.

En cas d’haver-lo d’utilitzar, l’usuari ha de seguir les instruccions sonores que dona el mateix aparell. A més, un polsador permet comunicar-se directament amb el 112. El repartiment dels aparells és perquè es puguin utilitzar dins dels deu minuts posteriors a la crisi cardíaca.

Després d’equipar els 26 intercanviadors i principals enllaços, passat l’estiu TMB continuarà la instal·lació dels desfibril·ladors en la resta d’estacions fins a completar la cardioprotecció de totes les 160 de què consta la xarxa abans que s’acabi el 2021. En paral·lel s’està duent a terme un ampli programa de formació del personal de Metro.

Les estacions que ja disposen de desfibril·ladors són Av. Carrilet, Rambla Just Oliveras, Espanya, Universitat, Catalunya, Arc de Triomf, Clot, La Sagrera, Fabra i Puig de la línia 1; Passeig de Gràcia, Sagrada Família i Clot de la línia 2; Sants Estació, Espanya, Catalunya, Diagonal, Passeig de Gràcia de la línia 3; Passeig de Gràcia de la línia 4; Cornellà Centre, Sants Estació, Diagonal, La Sagrera de la línia 5; Aeroport T1, Aeroport T2, Europa / Fira de la Línia 9 Sud i La Sagrera de la Línia 9/10 Nord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona