Societat

Palafrugell, desbordat per les festes nocturnes

Tot i la mesura de tancar les platges de matinada, durant el cap de setmana s’han interposat una setantena de sancions

L’Ajuntament reclama que es recuperi el toc de queda

L’Ajuntament de Palafrugell ha advertit que “no dona l’abast” per controlar les festes nocturnes i les trobades per fer botellón, especialment a la zona de les platges, segons va informar ahir l’agència ACN. El consistori les va tancar durant la nit per intentar evitar “el que estava clar que passaria” i, per això, torna a demanar que es recuperi el confinament nocturn. I és que des de la matinada de dissabte i fins ahir ja s’havien interposat una setantena de sancions per fer botellón al carrer i per haver anat a les platges malgrat que està prohibit fer-ho durant la matinada. Tot plegat ha generat una allau de queixes de veïns que no poden descansar, tant a Tamariu com a Calella de Palafrugell i Llafranc.

Un altre dels problemes que també provoquen aquestes festes nocturnes amb alcohol és l’incivisme dels assistents. Un incivisme que es reflecteix en la brossa que es deixa a la zona on es fa la festa i que no es recull.

L’alcalde del municipi, Josep Piferrer, dona per fet que el que queda d’estiu serà “molt complicat” i diu que es fa “impossible” poder evitar-ho. “Posem tots els mitjans que tenim i la policia local fa el que bonament pot”, ha explicat.

El batlle recorda que a l’agost “cada dia és festa” i, a més, els locals d’oci nocturns estan tancats. Piferrer assenyala que amb vista a l’any que ve “s’hauran de replantejar moltes coses”, però deixa clar que ara per ara l’opció vàlida és recuperar el toc de queda.

Tot i això, Piferrer reconeix que “és complicat” poder-ho fer, però assenyala que, si la Generalitat variés els criteris, hi podrien accedir. “Es fa estrany de dir, però nosaltres tenim una incidència molt baixa de casos [Covid] i això, entre cometes, ens perjudica”, raona.

LA FRASE

El que queda d’estiu serà molt complicat i serà impossible d’evitar (...) A l’agost cada dia és festa
Josep Piferrer
alcalde de palafrugell

La casuística especial del municipi

El batlle baix-empordanès demana que es tingui en compte la casuística de Palafrugell. “El problema és que quan tens alguna cosa a Calella, després et surt una queixa a Tamariu i, si no, a Llafranc. Així és impossible”, comenta Piferrer, que explica que la mesura de tancar les platges a la nit “ajuda”, però no soluciona el problema. En aquest sentit, l’alcalde diu que el que no poden fer és tancar també places o altres espais públics i creu que, si es fes, acabarien traslladant la festa a domicilis particulars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona