Societat

Un total de 28 interns han mort en els últims set dies pels brots de Covid-19 a residències

Hi ha brots actius a un total de 76 centres, 51 dels quals per a gent gran

Hi ha 239 residents positius i 72 han hagut de ser ingressats a l’hospital

Un total de 28 interns en residències geriàtriques o de discapacitats han mort els últims set dies com a conseqüència de la Covid-19 de Catalunya. Al conjunt del país hi ha 76 centres residencials de serveis socials –51 d’ells residències de gent gran- amb casos actius del coronavirus.

Segons ha informat Drets Socials, a més dels 51 geriàtrics amb brots actius entre els residents, hi ha 9 centres més per a persones amb discapacitat; 1 centre de salut mental i 7 centres d’altres recursos residencials, com centres d’infància o de persones en risc d’exclusió.

Entre els brots a residències destaquen el que ha afectat el geriàtric de Sant Joan de les Fonts (Garrotxa), amb vuit morts, i el que afecta la residència L’Onada de la Sénia (Montsià), que ja suma tres defuncions.

En total, a dia d’avui hi ha 239 residents que són casos confirmats de Covid, la majoria dels quals  són asimptomàtics o lleus. No obstant, des del passat 15 d’agost 72 residents han hagut de ser ingressats en hospitals. Un total de 317 professionals que treballen en aquestes residències han donat positiu els últims 14 dies. Una treballadora està ingressada a l’hospital, però no n’hi ha cap a les unitats de crítics. Segons la tipologia del centre, a les residències d’ancians hi ha 214 casos actius a 51 residències i 274 professionals afectats, que són el 0,7% del total d’empleats.

Als centres per a persones amb discapacitat, hi ha 10 casos actius entre els residents (0,2% del total) a 9 residències i 32 professionals (0,4% respecte al total). Als centres residencials de persones amb problemàtica social derivada de salut mental, hi ha un cas actiu de residents (0,1% del total) en una residència i tres professionals afectats (0,4%).

Durant l’última setmana, del 15 al 21 d’agost, s’han fet 12.011 proves PCR i 1.552 testos d’antígens a les persones que viuen a les residències de Catalunya i un 2,22% de les proves han resultat positives. Als professionals se’ls han fet 24.006 PCR i 2.038 testos d’antígens, amb una de positivitat del 0,8%, per sota de la de la població general, que ahir va ser del 6,9%.

El departament de Salut classifica les residències -on viuen aproximadament unes 55.000 persones- per colors: vermell per a les que encara no han controlat l’epidèmia i tenen brots actius, taronja per les que tenen casos confirmats però que estan en fase d’estabilització, i verd per les que no tenen cap contagiat.

A data d’avui, del total de 1.023 llars d’avis de Catalunya, hi ha 51 centres (el 4,99%) amb brots actius de Covid-19, és a dir, de color vermell; 146 centres (el 14,27 %) en taronja i 826 centres (el 80,74 %) en verd, ja que no tenen cap cas.

La zona metropolitana sud concentra 33 de les 51 residències de gent gran amb brots actius. Cap altre territori concentra més de sis brots actius en aquest tipus de residències.

Segons el departament de Salut, el 96,8% de les persones que viuen a centres residencials estan vacunades amb una primera dosi i el 95,8% tenen la pauta completa. El 91% dels professionals ha rebut la primera dosi i un 89,7% han completat la immunització.

El brot de Covid-19 en una residència de la Sénia ja suma tres morts

Efe

Tres usuaris de la residència de gent gran l’Onada de La Sénia han mort pel brot de Covid-19 detectat al centre, segons ha confirmat la conselleria de Drets Socials.

El cribratge efectuat a la residència ha permès detectar 13 casos positius, dels quals 11 són interns –tots de la mateixa unitat de convivència- i els altres 2 treballadors.

El Centre d’Atenció Primària fa cribratges continuats a la residència, tant als usuaris com als treballadors.

El gerent de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre, Joan Nin, ha lamentat la situació a la Sénia i ha recordat que “no es pot abaixar la guàrdia amb les mesures de protecció i continuar amb l’estratègia de vacunació”.

“Hem de ser conscients que seguim en plena pandèmia i és molt important no afluixar ni relaxar-se en l’adopció de les mesures per evitar nous casos com el de la Sénia”, ha remarcat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Els Premis T de Turisme reconeixen la tasca de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES