Societat

La justícia sí que manté l’aval a limitar les trobades de grup

El toc de queda, que continuava vigent a dinou municipis, s’aixeca de manera definitiva

Sis de cada deu catalans ja disposen del certificat de vacunació

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va donar ahir el seu vistiplau a la petició del govern de prorrogar, una setmana més, la limitació que fixa que les reunions no poden ser de més de deu persones, per evitar la propagació del coronavirus. En la mateixa línia, també s’ha avalat que l’aforament en els actes religiosos i cerimònies civils sigui del 70%. La decisió de l’alt tribunal es va produir just el mateix dia que dequeia el toc de queda als dinou municipis del país on encara es mantenia, i a les portes d’un cap de setmana en què no són pocs els municipis que temen que les grans concentracions nocturnes o botellots, que han proliferat en les darreres setmanes, vagin a més.

En la seva interlocutòria, el TSJC estima que les restriccions requerides per la Generalitat estan “degudament justificades” i, a més, “l’afectació de drets i llibertats no és severa”. També dona el vistiplau a l’informe de l’Agència de Salut Pública, que indica que malgrat la millora dels índexs epi demiològics en els últims dies, la “tensió mantinguda en el sistema sanitari impacta sobre l’activitat ordinària programada”. Per reblar el clau, el tribunal es fa seu l’argument que la majoria de contagis es donen en àmbits com el familiar i, per tant, és recomanable aplicar restriccions en les seves trobades.

En aquest context, els esforços de totes les administracions continuen centrats a ampliar el percentatge de població vacunada. Sobre això, el Ministeri de Sanitat va informar ahir que Catalunya ja ha emès el certificat Covid digital de la UE al 59,58% de la població. Aquest és un dels percentatges més elevats del conjunt de l’Estat, superat només a hores d’ara per les Illes Canàries (63,57%) i Galícia (62,69%).

Investiguen les morts dels avis a la Garrotxa

R. E

Un jutge d’Olot ha admès a tràmit la denúncia presentada abans-d’ahir per una família afectada, i ahir va ordenar als Mossos d’Esquadra que investiguin la mort de set usuaris de la residència de gent gran Torreblanca, de Sant Joan les Fonts, produïda arran d’un brot de Covid-19 detectat a principis de mes. La denúncia apunta com a responsables una empleada de la residència i la Cooperativa Suara, gestora del centre, per un presumpte delicte d’homicidi per imprudència greu en concurs amb un delicte contra la salut pública per no haver dut a terme els controls i mesures de seguretat necessaris per evitar el brot de Covid-19.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona