Societat

PIRINEUS

La muntanya frega el ple amb un 90% d’ocupació

A la Cerdanya igualen i fins i tot superen les dades de l’any passat i a Lleida s’acosten al 2019, any de rècord

El Pirineu es consolida com una destinació atractiva en temps de pandèmia

El Pirineu es consolida com una destinació ideal per a temps pandèmics i un refugi per a aquells que busquen espais oberts i poc concorreguts. A la Cerdanya han fregat el ple, amb el 90% de les places de càmpings i establiments rurals ocupades a l’agost. Al Pirineu lleidatà l’afluència de turistes catalans ha estat igualment bona, amb un nombre de viatgers i pernoctacions lleugerament per sota del 2019, que va ser un any de rècord. El sector està satisfet, tot i que s’ha trobat un problema a l’hora de contractar personal.

Així ho explica Núria Vidal, presidenta de l’Associació d’Hotels i Càmpings de la Cerdanya: “Estem contents. A l’agost hem tingut una ocupació del 90%, igual que l’any passat, i al juliol, del 70%, una mica més que el 2020, que va ser del 60%”, explicava divendres. Vidal atribueix la bona afluència al fet que “la gent ha decidit pujar a la muntanya fugint de les aglomeracions de les platges”. La Cerdanya rep bàsicament un turisme de proximitat, ja que el turista estranger que visitava el Pirineu gironí abans de la pandèmia “fa dos anys que no ve”, segons Vidal. El francès, el més proper, tampoc s’ha deixat veure gaire. “A l’agost hem vist algun francès més que l’any passat, i al juliol molt poc”, assenyala. L’estiu, però, no ha estat fàcil per a molts hotelers, que han tingut dificultats per trobar personal qualificat. “No en sabem els motius, potser perquè hi havia treballadors que encara estaven en ERTO, però la conseqüència ha estat que els propietaris han hagut de treballar més i deixar d’oferir serveis, reduint horaris i activitats”, diu. El tipus d’hotels, amb 55 habitacions el més gran, els ha permès tanmateix “aguantar millor el cop que els hotels grans de la platja”, considera la representant del sector.

Al Pirineu lleidatà la temporada ha estat igualment bona. El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida no té encara les dades completes del Pirineu, ja que falten les de cases rurals i càmpings, però sí d’hotels. I el nombre de viatgers (91.489) i el de pernoctacions (203.710) del juliol de tota la demarcació se situen a molt poca distància del 2019.

“Pel que fa a viatgers estem un 4,5% per sota del 2019 i un 79% per sobre del 2020. Les pernoctacions van pujar un 66% respecte de l’any passat i van baixar un 2,4% respecte del 2019, any en què vam tenir les millors dades”, explica Juli Alegre, cap de màrqueting i promoció del patronat. “L’oferta turística del Pirineu és una proposta que encaixa molt bé amb la pandèmia”, defensa Alegre. A la Val d’Aran, per exemple, s’han registrat millors dades que el 2019, “i això es pot extrapolar a tot el Pirineu”. Els allotjaments i les empreses de turisme actiu han tingut “una temporada molt bona”, destaca el representant del patronat de turisme, tot i els recels que la cinquena onada va provocar al principi d’estiu i les limitacions a 10 persones a les cases rurals. El turisme català ha compensat la caiguda a la meitat de l’estranger.

LA FRASE

Estem contents. A l’agost hem tingut una ocupació del 90%, igual que l’any passat
Núria Vidal
presidenta d’Hotels i Càmpings de la Cerdanya


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER