Societat

Pacte de mínims i senyals oficials sobre el nudisme, a la platja d’Illa Roja de Begur

El consistori s’avé a senyalitzar la platja el 2022 i a esborrar-ne les pintades

No retira, però, la multa per haver repintat un cartell informal, i alguns se’n malfien

L’Ajuntament de Begur es va comprometre ahir a “posar senyalització informativa de l’ús nudista de la platja” d’Illa Roja, segons va anunciar ahir el president del Club Català de Naturisme, Segimon Rovira, després de reunir-se amb l’alcaldessa, Maite Selva, i el regidor de Platges, Eugeni Pibernat. Aquest avançava, però, que la intenció és consensuar els cartells amb vista a l’any vinent amb les entitats. L’acord suposa una treva parcial en la batalla que el col·lectiu ha obert aquest estiu contra el consistori, quan s’acosta el final de la temporada de bany, però en queda al marge la guingueta Red Rock –pel que fa a la qual critiquen, sobretot, que no els atenguin quan van despullats [vegeu peça]– ja que la manca de senyalització i el negoci incentiven l’accés de banyistes tèxtils.

Entre altres ofertes del consistori hi ha les de posar contenidors i una dutxa en millors condicions, ja que aquest any la canonada es va trencar i va vessar aigües brutes sobre la sorra de la platja, segons denunciava divendres el mateix col·lectiu naturista. També es vol dotar la platja de servei de socorrisme.

Tot i això, respecte a la sanció de 1.560 euros a Eva Verdaguer, única identificada d’un grup que repintava les lletres de “platja nudista” al maig, el govern local no es mou de l’opció de reduir en part el concepte de recàrrecs pels costos de neteja. Però no pas retirar-la, un fet que ahir ja criticaven tant l’afectada com alguns usuaris que troben massa tous els acords. L’afectada ha recaptat més de 650 euros amb micromecenatge per pagar la multa, però la continua trobant injusta i desproporcionada.

Sense senyals a l’hivern

Els naturistes crítics amb el pacte ara temen que el municipi esborri ràpidament els senyals informals pintats, alguns fa dècades, a les roques, mentre els nous cartells s’endarrereixen fins a la temporada vinent, després de diversos anys i un ofici del Síndic de Greuges reclamant-los.

LES XIFRES

1.560
euros
reclamen a Eva Verdaguer, l’única identificada d’un grup que repintava el senyal de “platja nudista” al maig, i a la qual fan responsable de la resta de pintades.

Queixes de la guingueta per canals oficials

Els crítics creuen que caldria més pressió sobre la guingueta per abocaments d’aigües brutes i revisar el plec de la concessió perquè no s’hi pernocti, es compleixi la superfície de taules o es retiri la zona d’atracament d’embarcacions habilitada aquest any. Sobre les queixes al negoci perquè no atén usuaris que vagin despullats, però, el govern només s’avé a fer de mitjancer i remet els possibles agreujats a fer-les al llibre de reclamacions o a denunciar-ho a la policia local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona