Societat

Barcelona prepara dispositius policials en quinze espais de la Mercè

La Guàrdia Urbana ha desallotjat 271.000 persones i ha posat 7.612 sancions per consum d’alcohol al carrer a l’estiu

La patronal de l’oci nocturn torna al TSJC

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha desallotjat un total de 271.000 persones que estaven en 2.080 espais públics de la ciutat entre el juny i l’agost passat, tres mesos en què ha imposat 7.612 sancions per incivisme (la majoria per beure alcohol al carrer) i 3.088 per incompliment de les mesures contra la Covid-19 (com ara per no dur mascareta). Són les principals actuacions policials –uns 283 agents cada nit de cap de setmana– per l’esclat de botellots aquest estiu, que va difondre ahir el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, acompanyat del cap de la Guàrdia Urbana, l’intendent major Pedro Velázquez.

“No hem d’amagar la nostra preocupació per aquest fenomen, que no només passa a Barcelona. Hem tingut problemes de civisme, però no greus, i seguirem amb la funció sancionadora”, va assegurar el tinent d’alcalde, que va agrair la tasca dels agents, així com la d’altres serveis públics, com ara el de la neteja i la inspecció.

El cap de la Guàrdia Urbana va avançar que, juntament amb els Mossos, ultimen la revisió d’entre 15 i 20 espais de les festes de la Mercè per evitar aglomeracions com la del parc de l’Espanya Industrial, amb més de 3.000 persones. Es planteja un control policial al voltant d’espais on hi hagi actes, que continuen descentralitzats en barris i cal reserva prèvia per accedir-hi.

Taula de treball

Batlle va tornar a insistir que “calen espais de descompressió” i que esperen que aviat el Procicat permeti l’obertura de l’oci nocturn. En aquest sentit, va assenyalar que proposarà la creació d’un grup de treball a Barcelona, però també el proposarà a la Generalitat “a nivell de país”, per “abordar de forma integral l’activitat nocturna, no només des de l’àmbit policial sinó també amb els sectors i les entitats”.

El tinent d’alcalde també va donar suport a les entitats organitzadores de festes majors de barris, que ahir van fer un manifest. En concret, la Plataforma de Festes Majors de Barcelona reclama més suport institucional i treball conjunt amb les administracions per evitar actes incívics com els esdevinguts a les festes de Gràcia i de Sants, segons Efe. En un manifest, la coordinadora subratlla que “l’actuació incívica d’algunes persones no pot enfosquir el treball voluntari realitzat al llarg de tot l’any”. Hi afegeix que “les festes majors són molt més que actes nocturns” i que cal desvincular-les del fenomen del botellot.

D’altra banda, la Federació Catalana d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) va anunciar ahir que ha interposat un altre recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la pròrroga de les restriccions fixada per la Generalitat, que manté tancat l’oci nocturn per la Covid-19, segons l’ACN. La patronal ja acumula tres causes obertes amb mesures cautelars pendents de resolució i ara reclama que la millora de les dades epidemiològiques es reflecteixi en la flexibilització de les restriccions. Així mateix, acusa la Generalitat de fixar els horaris de tancament de manera “arbitrària i desproporcionada”.

LA FRASE

Els dispositius policials no han fallat. Hi ha hagut episodis que no tolerarem, tot i que no han sigut greus. No hi haurà impunitat per als incívics
Albert Batlle
Tinent d’alcalde de seguretat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA