Societat

Geis titlla de “feixista” l’Assemblea per una Escola Bilingüe i diu que només un 4% d’alumnes va demanar enunciats en castellà

El Govern treballa per oferir 600 places més per al grau d’Infermeria el curs vinent

La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, ha titllat de “radical” i “feixista” l’Assemblea per una Escola Bilingüe, que va portar a la justícia la llengua en què s’havien d’entregar els enunciats de la selectivitat. La justícia va determinar que s’havien d’oferir en català, castellà i aranès i sense identificar els alumnes individualment. Geis ha acusat l’organització de mentir ja que ha defensat que ni ara ni al juny s’han identificat els alumnes que demanen els enunciats en castellà. Durant el primer dia de les PAU de setembre, i amb dades provisionals, van ser un 4% els que van optar per aquesta opció. D’altra banda, ha explicat que es treballa per oferir 600 places més per al grau d’Infermeria de cara al curs vinent.

El percentatge és el mateix que al juny, quan també el 96% dels estudiants van preferir majoritàriament els enunciats dels exàmens en català. Per això, Geis ha lamentat l’actuació d’aquesta organització ja que “no hi ha conflicte lingüístic”. La consellera ha asseverat també que en cap moment cap professor ha demanat nom i cognom als estudiants que demanaven els enunciats en castellà: “És absolutament fals”. Per això, ha instat l’Assembla a aportar proves i deixar de “prejutjar”.

Diagnosi a les aules

D’altra banda, i sobre les crítiques perquè algunes classes no s’imparteixen en català tal i com consta a la fitxa, Geis ha explicat que es farà una diagnosi per conèixer els casos “concrets” on això ha passat. Ha valorat que la pandèmia hi ha pogut tenir un impacte però ha assegurat que majoritàriament les classes s’imparteixen en català a les universitats catalanes. En tot cas, si es detecten disfuncions s’establiran mesures per poder-ho “revertir”.

Pressupostos mesura que hem estat reballant, cura persones. Estem treballant perquè proper any poguem augmentar fins a 600 places del grau en infermeria, si agafem dades 40% perosnal més de 55 anys. Infermers del nostre país brillen, se’ls rifen.

Amb finançament que hi hagi una aposta.

Més places d’infermeria

Geis ha detallat també que es treballa perquè l’oferta de les universitats públiques catalanes incorporin 600 noves places del grau d’Infermeria. Ha explicat que això s’està treballant en paral·lel al nou pressupost i ha afirmat que està “molt avançat”.

En aquest sentit, ha apuntat que també cal resoldre situacions com el fet que hi hagi estudiants amb vocació de metges i no puguin accedir als estudis “per una o dues dècimes”, mentre hi ha mancança d’aquests professionals.

Pel que fa al nou curs, la consellera ha assegurat que l’aposta és per la màxima presencialitat possible i ha fet una crida als joves a vacunar-se, ja que és una de les mesures que hi va a favor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Infraestructures i Serveis

Territori reforça diverses línies d’autobusos interurbans

Barcelona
GIRONA

L’Ajuntament s’adhereix a la Setmana Sense Soroll

GIRONA
Infraestructures i serveis

Territori avalua si és factible la connexió entre Sabadell i Castellar amb ferrocarrils

Sabadell
sant aniol de finestres

Nova ruta de bus fins a les Planes d’Hostoles els dies de mercat

sant aniol de finestres
girona

L’IEC premia les investigadores de la UdG Gemma Bartolí i Judit Pujol

BARCELONA
societat

Envien a judici els investigats d’apunyalar un noi per motius racistes

santa coloma de farners
SOCIETAT

La gelada afecta els cultius de fruita dolça de Ponent

Lleida
Informe d'AI

Amnistia alerta sobre el col·lapse del dret internacional

barcelona
societat

La Torre de Capdella vol recuperar el complex de Molinos

Torre de Capdella