Societat

El Gremi d’Hotels demana deixar enrere la Barcelona “lletja i desendreçada”

Clos aposta per l’aeroport i l’Hermitage en un moment en què el sector pateix una caiguda del 40% en els preus

El Gremi d’Hotels ha demanat deixar enrere la Barcelona “lletja i desendreçada” i ha criticat la política del ’no’ de l’ajuntament de la ciutat. El president de l’entitat, Jordi Clos, ha reclamat “recuperar” la visió del ’si’ i ha apostat per l’ampliació de l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona – El Prat i l’Hermitage per tornar a situar la ciutat en el ’top 10’ de les capitals mundials. El sector hoteler ha registrat una ocupació mitjana al voltant del 50% aquest estiu, amb un 60% dels hotels oberts. Els preus han patit una baixada “extraordinària” del 40% en aquest període, amb una pèrdua de prop de 2.700 milions d’euros en els últims divuit mesos.

El president del Gremi d’Hotels ha assegurat que el sector hoteler “ha perdut” la Barcelona “maca i potent” dels darrers anys i té ara una ciutat “lletja i desendreçada”. Davant aquesta situació, Clos ha reclamat a les administracions “recuperar la visió del ’sí’” i ha apostat per l’ampliació de l’aeroport com una via per fer créixer el sector turístic i empresarial de la ciutat.

En aquest sentit, el president de l’entitat també s’ha referit a la visita de la ministra de Treball, Yolanda Diaz, a la Ricarda. “La vicepresidenta està avui i estarà dos anys o tres, però els hotelers de la ciutat fa quaranta anys que hi som. Aquesta vicepresidenta donarà llocs de feina, però nosaltres dia a dia tenim 35.000 treballadors a la ciutat”, ha assegurat. “Tan sabia és per saber que dins de quatre anys no hi haurà turisme?”, ha afegit.

El president del Gremi d’Hotels també ha defensat l’Hermitage com un projecte “explosiu” amb un impacte mediàtic “mundial” i ha lamentat la pèrdua de la inversió dels Four Season a la ciutat. “Hem de tornar a la Barcelona del ’top 10’”, ha assegurat.

Actualment, el sector hoteler de la ciutat està immers en un procés de recuperació “lenta i complicada”. En aquest moment, a Barcelona hi ha oberts un 60% dels hotels. Aquests van registrar un 30% d’ocupació al juny, que va augmentar fins al 55% al juliol i van tancar agost amb un 65%. En cas que tots els hotels de la ciutat haguessin estat oberts, l’ocupació mitjana hauria estat d’un 20% a la ciutat.

Actualment, 13.000 visitants dormen als hotels de Barcelona cada nit, una xifra molt inferior a les 60.000 persones registrades en el mateix període de 2019. En tot cas, el gremi espera mantenir l’ocupació del període estival entre setembre i octubre i arribar a finals d’any amb un 85% dels establiments oberts.

En aquest context, Clos ha destacat la necessitat que els hotels puguin generar riquesa suficient per treure els treballadors afectats pels Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), la meitat de tots els empleats del sector a Barcelona.

En cas que la ciutat continuï amb un 20% d’ocupació als hotels, el president del gremi ha alertat que la situació serà “absolutament inviable” i no es podran mantenir els llocs de feina. “Confio que en dos anys aconseguirem normalitzar la situació, però és perillosa”, ha alertat.

La baixa ocupació dels hotels ha comportat també rebaixes en els preus. Aquests han registrat una caiguda “extraordinària” del 40% a l’estiu. En els divuit mesos de pandèmia, el sector hoteler ha perdut 2.700 milions d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp