Societat

Sis dies amb menys vehicles al centre de Salt

Una prova pilot dona prioritat al vianant i pretén afavorir els comerços

La Setmana Europea de la Mobilitat ha dut a Salt una novetat significativa: no està permès el pas de vehicles en un tram del cèntric carrer Francesc Macià. Fonts dels serveis tècnics municipals exposen que és una “prova pilot” per racionalitzar el centre donant prioritat al vianant sobre el vehicle privat i amb l’ànim d’afavorir l’activitat comercial als baixos del sector, delimitat per blocs de formigó i tanques.

La mesura es va posar en pràctica ahir i acabarà dimarts. “Després, extraurem conclusions”. És una decisió que ha pres l’equip de govern saltenc, d’ERC i Junts, i els tècnics de l’Ajuntament. Amb la decisió que no puguin circular vehicles en aquest tram del carrer entre el passeig dels Països Catalans i el carrer Major –gairebé uns 300 metres–, s’amplia d’alguna manera a la plaça de la Llibertat.

En aquesta plaça hi haurà exposats des d’avui alguns dels treballs que han fet alumnes del grau d’arquitectura de la UdG sobre com podria ser la mobilitat al municipi.

Banyoles

L’Ajuntament de Banyoles ha preparat una gimcana en bicicleta per aquest dissabte al matí (10 h, sortida a la plaça de les Rodes), que servirà per recórrer, de manera lúdica, diferents punts de la ciutat per conèixer els trams existents de carril bici i, alhora, detectar-hi qüestions a millorar. Aquesta és una de les propostes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura a la ciutat de l’estany, que consta d’un total de sis propostes lúdiques i didàctiques. El programa, presentat ahir pel regidor Lluís Costabella, inclou la tradicional bicicletada a l’entorn del llac de l’Escola de Natura (diumenge, 10 h), un cicle de xerrades de la policia local i els Mossos a les escoles sobre mobilitat a la ciutat, una revisió tècnica de bicicletes (diumenge, 11 h parc de la Draga), una xerrada sobre una ruta en bicicleta per diverses zones d’Àsia, a càrrec de Gerard Castellà (divendres, 19,30 h Club Natació) i la convocatòria de la segona edició del concurs de pintura mural, dedicada a la promoció de la mobilitat sostenible. La dotació del premi s’ha doblat (de 500 euros, a 1.000). El mural es pintarà al costat del de l’any passat, que es conservarà.

Una imatge

del tram de Francesc Macià de Salt, ahir


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES