Societat

Ajut especialitzat a 208 casos de menors al Gironès

La pandèmia no ha fet créixer el nombre de desemparaments, però sí el risc que infants de famílies vulnerables s’hi trobin

Hi ha un 30% més de famílies que reben ajudes d’urgència

Els serveis socials del Gironès fan seguiment a 208 menors en situació de desemparament o que corren el risc d’estar-hi, segons va informar ahir l’ACN. D’aquests 208 menors, més de la meitat ja no viuen sota tutela dels pares. S’estan a casa de familiars directes (avis o oncles), en famílies d’acollida o bé en recursos gestionats per la Generalitat. Vivien situacions greus de desatenció i fins i tot maltractaments. La coordinadora de l’EAIA del Gironès, Anna Vihé, explica que, si bé la pandèmia no ha fet créixer el nombre de casos de desemparament, sí que ha creat “noves situacions de risc”. Sobretot entre les famílies més vulnerables, perquè la Covid-19 “ha evidenciat les desigualtats socials” i s’ha fet més palesa la necessitat de garantir-los ajudes. “La nostra intervenció ha crescut de manera exponencial; quan no tens garantit un habitatge digne o els subministraments, és molt més difícil poder afrontar aspectes de la criança”, lamenta Vihé. Els serveis bàsics d’atenció social són un altre dels pilars del CBS Gironès-Salt. I aquí, l’impacte de la pandèmia és evident. Aquest 2021, a la comarca, el nombre de persones i famílies que han rebut ajudes d’urgència per cobrir necessitats bàsiques ha crescut un 30%. L’any passat, en van ser 2.785. I ara, quan encara queden tres mesos i mig per acabar l’any, ja s’ha arribat a les 3.655. Per municipis, Salt és el que concentra més veïns que reben ajudes d’urgència (1.301), seguit de Llagostera i Cassà de la Selva. La directora dels serveis socials bàsics del CBS, Roser Parera, admet que els serveis socials estan “desbordats” i que la feina de tramitació de les ajudes els impedeix fer la tasca d’acompanyament de les famílies.

El Consorci de Benestar Social Gironès-Salt depèn del Consell Comarcal. Atén tots els municipis de la comarca, a excepció de la capital, Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós
GIRONA

Convoquen una protesta l’1 de maig contra la massificació turística

GIRONA
BANYOLES

L’INS Josep Brugulat torna a participar en el City Nature Challenge

BANYOLES
societat

L’equip de govern vol posar el nom de Terricabras a una plaça o un carrer

girona
Urbanisme

Barcelona aprova la remodelació d’un espai de muntanya a Torre Baró

Barcelona
Medi ambient

Paisatges blancs a Altafulla i Torredembarra per la calamarsada

Altafulla