Societat

Els efectes de coronavirus

Massa poca gent a la Fira

Molt poca gent ha acudit aquest cap de setmana al punt de vacunació habilitat a la Fira de Barcelona, a Montjuïc

Alguns dels que han anat a vacunar-se havien estat dubtant durant molt de temps

Dia complicat per a la circulació ahir al matí a Barcelona, per la Cursa de la Mercè, per això la Rosa va decidir acompanyar amb cotxe el seu fill, de 25 anys, que s’anava a vacunar a la Fira de Barcelona, a l’avinguda Rius i Taulet, al costat de les fonts de Montjuïc. “Hem deixat el cotxe al pàrquing de les Arenes i hem pujat a peu per l’avinguda Maria Cristina, fins aquí. He preferit acompanyar-lo per si estava tallat algun carrer i jo m’havia d’esperar al cotxe”, explicava, com si no hi hagués un metro o desenes d’autobusos que porten a la plaça d’Espanya. El seu fill es posava la segona vacuna. “Tan bon punt li van donar l’oportunitat, ell va venir a posar-se la primera. El seu pare, amb qui viu, té problemes de cor, i és molt conscient que la salut d’ell depèn de la seva responsabilitat.” Molt responsable també i conscient de la importància de posar-se la vacuna era en José Luis, llatinoamericà resident a Barcelona que ahir es va anar a posar la primera vacuna, “just 90 dies després d’haver passat la Covid”. Aquest jove de 35 anys ha passat dos cops el coronavirus i fins ahir no es va poder vacunar. “Ara estaré inmunitzadíssim”, reia. Anava amb ell en David, de 24 anys, que també es posava la primera vacuna i havia demanant cita prèvia.

No calia, però, i algunes de les persones que ahir van acudir a aquest punt de vacunació hi van anar amb un rampell i sense cita. No hi havia problema perquè el mal anomenat vacunòdrom estava buit. Comparat amb els primers dies que el van obrir, quan la gent va haver de fer llargues cues (igualment molt àgils), ahir no s’hi veia pràcticament ningú, motiu pel qual amb tota seguretat aviat Salut tancarà aquest centre de vacunació per potenciar centres més petits i de proximitat. La dona de l’empresa de seguretat que custodiava la porta ho confirmava: poquíssima gent aquest diumenge. De tant en tant entrava una persona o una parella. Com un matrimoni jove d’Ucraïna que resideix a Barcelona. Ella ja estava vacunada amb les dues pautes, però ell, de 30 anys, hi anava per primera vegada. “Fins ara no ho he tingut clar”, admetia. També li va costar posar-se la primera dosi a la Maria, una noia de Barcelona de 30 anys. “Em va costar decidir-me a posar-me la primera dosi perquè a la meva mare quan la hi van posar li va fer una reacció dolenta, i per això vaig dubtar molt. Finalment em vaig decidir, i avui, 28 dies després de la primera, ja em poso la segona”, va explicar. La Maria va entrar, li van posar la vacuna i va sortir en un tancar i obrir d’ulls; ni cues, ni res. Tan ràpid va anar que el seu xicot, que l’esperava amb els intermitents posats en una zona de càrrega i descàrrega, pràcticament ni va tenir temps d’avorrir-se. Un quart i llestos, i amb els minuts de descans (per si et mareges o la vacuna et fa recció) i tot. També en doble fila va deixar el cotxe una noia que sortia corrents. “No puc parlar. He deixat el cotxe en doble fila, m’he vacunat i ja marxo.” Van anar ràpid l’Edurne, de 26 anys; en Juanma, de 27, la seva parella, i la seva neboda, de 13 anys. Tots anaven per la segona dosi. Els més grans ho havien anat posposant perquè al principi els feia “cosa”, però la menor va ser de les primeres de la seva edat a vacunar-se. En Sebas, un francès resident a Barcelona, va explicar: “Primer vaig anar de vacances i quan vaig tornar em vaig posar la primera dosi.” Ahir era a posar-se la segona.

71%
de la població
de Catalunya ja té posada la pauta completa i el 73,8%, una primera dosi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona