Societat

A presó el conductor begut que va matar dos motoristes a Lleida

L’home va fugir del lloc dels fets després de provocar l’accident i va donar positiu en alcohol i drogues

El jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Lleida va decretar diumenge presó provisional comunicada i sense finança per al conductor detingut per la mort de dos motoristes a l’A-22 a Lleida. L’home, de 38 anys i veí de Lleida, està acusat de dos homicidis per imprudència greu, delicte contra la seguretat viària, conducció sota els efectes de l’alcohol i omissió del deure de socors. Els fets van tenir lloc cap a les 23:00 hores de divendres quan el tot terreny que conduïa va col·lidir amb una motocicleta i, com a conseqüència del xoc , van morir els dos ocupants, un home de 41 anys i una dona de 39, ambdós veïns de Lleida. L’ arrestat , que va donar positiu en alcohol i drogues, va fugir del lloc però va ser interceptat pels Mossos.

Els fets van tenir lloc ahir divendres sobre les 23.00 hores a l’autovia A-22 a Lleida. Una patrulla de mossos que feia tasques de seguretat ciutadana es trobava a una benzinera a l’N-240, situada paral·lela a l’A-22. Els agents van veure un vehicle circulant per l’autovia en sentit Lleida a molt baixa velocitat i que feia un soroll compatible amb una roda punxada. Ràpidament, els mossos van accedir a l’autovia per aturar el vehicle i ho van poder fer al Camí del Romànic. Els agents van observar que presentava un fort cop a la part davantera, li faltaven la matrícula i el para-xocs i tenia una roda punxada.

La policia va comprovar que a l’interior només hi havia el conductor i que aquest presentava símptomes evidents d’anar sota els efectes d’alguna substància. Amb el suport d’una dotació de trànsit se li va fer les corresponents proves de detecció i va donar positiu en alcoholèmia amb una taxa de 0,83 mg/l, més de tres vegades la permesa. En la prova de drogues també va donar positiu de forma indiciària, a falta de fer els anàlisis al laboratori. Mentre els mossos feien gestions amb aquest individu, un conductor es va aturar al lloc i els va explicar que a l’autovia A-22, a prop d’allà, s’havia produït un accident.

Diverses dotacions dels mossos van anar fins al lloc del sinistre i van localitzar dues persones finades i les restes de la seva motocicleta. En una primera inspecció del lloc, els agents van trobar també la matrícula del vehicle escàpol. Segons les primeres gestions, el conductor del vehicle hauria provocat l’accident mortal i hauria continuat la marxa durant un parell de quilòmetres fins que els mossos el van interceptar. Per tot plegat, els agents van detenir el conductor. Amb aquestes dues noves víctimes, ja són 95 les persones que han mort en accident de trànsit enguany a la xarxa viària interurbana de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró
castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona