Societat

Interior investiga si hi ha grups organitzats que munten botellots massius

Els Mossos també intenten identificar els joves que els van repel·lir de manera violenta a Tiana

Els danys per l’episodi a la UAB s’eleven a 50.000 euros

Després d’un cap de setmana on la controvèrsia sobre els botellots multitudinaris protagonitzats per joves ha rebrotat arran dels que s’han registrat a la Universitat Autònoma de Barcelona (IAB) o al municipi de Tiana, al Barcelonès Nord, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va explicar ahir que s’està investigant si darrere d’alguns d’aquests episodis hi ha trames organitzades. Aprofitant una entrevista radiofònica, Elena va exposar que en algunes d’aquestes trobades, sobretot les que han congregat més gent, és “evident” que no hi ha un grup d’amics, sinó que “hi ha interessos econòmics”. En sintonia amb d’altres manifestacions anteriors, el titular d’Interior també va insistir en el missatge que l’obertura de l’oci nocturn ajudaria a “gestionar” millor la nit, però va reiterar que això només es durà a terme quan Salut consideri que es pot fer i, per tant, continuaran les reunions per analitzar la situació sanitària i, posteriorment, prendre les decisions que pertoqui.

Respecte al macrobotellot de dissabte a la matinada a la UAB, Elena va explicar que es va tenir coneixement de la convocatòria a primera hora de la nit, i que no va ser “fàcil” detectar-la perquè es va efectuar a través de les xarxes socials.

La universitat ha calculat en 50.000 euros els danys provocats. Segons fonts del centre, la despesa extra es deriva no només del reforç del servei de neteja i de seguretat, sinó sobretot per actes vandàlics. Les mateixes fonts indiquen que el fet que la festa no es concentrés en un sol punt, sinó que hi haguessin grups arreu de les instal·lacions universitàries ha fet que els desperfectes també es localitzin en diversos espais del campus. El rectorat preveu reunir-se aquesta setmana amb els Mossos i la policia local per coordinar-se i evitar casos similars.

Capítol a banda mereix l’incident ocorregut la matinada de diumenge. Els fets van començar cap a les dues, quan un grup de persones que assistia a un concert van començar a llançar objectes a l’escenari, la qual cosa va motivar que els músics abandonessin la zona. La protesta va anar pujant de to fins a les quatre de la matinada, moment en el qual la policia va rebre un avís d’un apunyalament i va mobilitzar membres de la unitat de seguretat ciutadana dels Mossos i de les policies locals de Tiana i Montgat, que van comprovar que es tractava d’una falsa denúncia. En aquest moment, al voltant d’un centenar de persones va arremetre contra els agents i els van obligar a retirar-se llançant-los llaunes i altres objectes, fins que van arribar els efectius antiavalots de l’ARRO, que, després de diversos xocs amb els joves, van poder dispersar-los.“Hi ha vídeos, es faran identificacions i pot haver-hi conseqüències per a les persones que van fer això” va ressaltar ahir el responsable d’Interior, en relació amb la investigació que han obert els Mossos per desordres públics, desobediència i atemptat contra agents de l’autoritat, ja que tres policies locals van resultar ferits lleument. De moment no hi ha cap detingut.

L’oci nocturn reobre les terrasses

L’oci nocturn comença a veure la llum al final del túnel. El Procicat permetrà, a partir de la mitjanit de dimecres a dijous, la reobertura dels locals que tinguin terrassa i espais a l’exterior. L’horari de tancament seran les 3 de la matinada i es dona mitja hora més de coll per desallotjar els clients dels establiments. La mascareta hi serà obligatòria quan no es consumeixi, i de moment no està permès el ball.

Es fa així un primer pas després de moltes setmanes de tancament i, de moment, es deixen els locals interiors per a més endavant. D’altra banda, la restauració podrà també allargar el seu horari fins a la 1 de la matinada, 30 minuts més del que pot obrir ara.

La patronal de l’oci nocturn calcula que la reobertura total dels establiments, també d’aquells que només tenen sales interiors, es preveu per al 15 d’octubre. Seria llavors quan es permetria fer servir la pista de ball amb un aforament limitat.

Des de la declaració de l’estat d’alarma, el març de l’any passat, els locals d’oci nocturn només han pogut restar oberts mitja dotzena de setmanes. El tancament de l’oci nocturn tenia l’aval del Tribunal de Justícia de Catalunya, que va donar la raó a la Generalitat davant la denúncia de les discoteques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT