Societat

societat

Un dels tres condemnats pels atemptats del 17-A, en llibertat

L’Audiencia Nacional ha acordat la llibertat provisional de Saïd ben Iazza, a qui va condemnar a vuit anys de presó per col·laboració amb organització terrorista en els atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 i 18 d’agost del 2017. Els altres dos condemnats van ser Mohamed Houli Chemlal, a 53 anys i mig de presó, i Driss Oukabir, a 46 anys i mig. En la resolució, datada ahir, el tribunal presidit per Alfonso Guevara informa que Iazza va ser detingut el 22 de setembre del 2017 a casa seva, i que se li va prorrogar la presó preventiva fins al màxim legal de quatre anys. A més, en la sentència de la condemna –dictada el 27 de maig passat–, com que no era ferma, el tribunal va fixar que cap dels tres no podria sortir del penal fins a complir la meitat de la pena, que avui assoleix Iazza, i per això el tribunal el deixa en llibertat provisional amb mesures. Si la sentència fos ferma, Iazza podria obtenir el tercer grau i haver d’anar a dormir al penal.

En concret, el tribunal li ordena que li comuniqui on anirà a viure i la retirada del passaport. En la sentència, l’Audiencia Nacional dona per provat que Saïd ben Iazza va deixar la seva documentació i la furgoneta perquè els nois radicalitzats i veïns de Ripoll compressin material per elaborar el triperòxid de triacetona. Víctimes dels atemptats del 17-A van anunciar que estudiaven presentar recurs contra la sentència, sobretot els representats per l’Associació 11-M i la Uavat de Barcelona. Volen que Oukabir i Chemlal siguin condemnats com a còmplices o cooperadors necessaris dels setze assassinats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia