Societat

Tres mesos per tirar a terra l’antiga Simon de Girona

L’enderroc començarà al novembre i s’ha adjudicat per 182.780 euros

La demolició és l’inici del nou institut Ermessenda, que tindrà ESO i centres de formació per a adults a partir del 2024

L’Ajuntament de Girona ha adjudicat els treballs d’enderroc de l’antiga fàbrica Simon, al carrer Barcelona. La demolició hauria de començar al novembre i s’allargarà tres mesos, segons diu el regidor d’Urbanisme, Lluís Martí (Junts). L’enderroc és, alhora, el primer pas per a la construcció del nou institut Ermessenda.

L’adjudicació de l’enderroc, per un cost de 182.780 euros, anirà a càrrec de l’empresa Obres i Serveis Roig SA. La societat ha hagut de justificar la seva oferta en la licitació, ja que va ser considerada “anormalment baixa”. Al final, la mesa de contractació l’ha validat i, després del contracte i el replanteig, les obres començaran a curt termini.

La demolició inclourà els espais que no formaran part del futur centre. En la configuració de l’espai –al carrer Barcelona–, hi han treballat el Departament d’Educació i la direcció del centre, que ara està repartit en dues seus: l’edifici del Bisbe Cartanyà –propietat del Bisbat i a prop de l’església Sant Josep– i uns barracons a Can Prunell a Palau. Hi ha dos quilòmetres de separació entre les seus.

El regidor d’Educació, Àdam Bertran (ERC), reconeix que el procés per tenir el nou institut ha estat “llarg, lent i costós”. Avança que l’Ermessenda tindrà, com a mínim, línies d’ESO i que unificarà els dos centres de formació d’adults (CFA) de la ciutat.

Quan s’hagi fet la demolició, l’Ajuntament cedirà l’ús del terreny a la Generalitat, que traurà a concurs les obres del nou edifici, que estarà fet a partir del 2024. El govern hi destina 6,8 milions, segons ha recordat el nou director territorial d’Educació, Adam Manyé.

Des del 2016

L’ús educatiu de la fàbrica arrenca el 2016, quan la Generalitat i l’Ajuntament van acordar que la Simon seria la seu de l’institut. El primer termini anunciat va ser que els primers alumnes hi anirien el curs 2019/20.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC