Societat

L’obertura de locals de nit amb terrassa serà mínima

La majoria de locals amb espais oberts estan tancats i en zones turístiques

L’obertura de l’oci nocturn avui a les 00.00 h pràcticament no s’haurà notat. La patronal de l’oci nocturn, Fecasarm, manté que només un 15% dels locals de tot Catalunya compleixen les condicions que ha posat el Procicat per poder obrir (que tinguin terrassa i espais oberts) però que la majoria d’aquests locals estan en zones turístiques i ho tenen tot tancat. Ni tan sols es preveu que l’obertura es noti a Barcelona a partir de divendres i el cap de setmana, que és la festa major.

A Barcelona, on l’Ajuntament té molt d’interès que els locals puguin obrir de nit per evitar botellots al carrer, “només hi ha sis locals nocturns amb llicència de bar musical o discoteca amb terrassa; per tant, no es notarà si obren”, va explicar ahir Joaquim Boadas, secretari general de Fecasarm, que va alertar el consistori, amb qui es va reunir ahir al migdia, que “amb tan poca oferta legal” els botellots són “inevitables”. Precisament l’Ajuntament va informar ahir que mobilitzarà 1.005 agents de la Guàrdia Urbana durant les festes de la Mercè, una xifra similar a la d’anteriors edicions d’abans de la Covid, però amb un increment del 25% en els efectius que treballaran durant el torn de nit, amb l’objectiu de prevenir i controlar els botellons. Del miler d’agents, prop de la meitat, 467, prestaran servei durant les nits de la Mercè, en un dispositiu que, en total, disposarà d’un 30% més de policies locals que en un cap de setmana comú d’aquest estiu.

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) alerta: “Els botellots i els macrobotellos i tot el que se’n pugui derivar (excessiu consum d’alcohol, conduccions temeràries, agressions, baralles, etc.) costaran molt d’erradicar perquè fins i tot si obríssim tot l’oci nocturn, tal com estan les coses, nosaltres només podríem absorbir el 50% de la gent que va a aquestes festes il·legals.” Boadas lamenta que novament l’administració “hagi aprovat l’obertura de l’oci nocturn sense previsió i sense tenir en compte les necessitats del sector”, aquesta vegada “precipitadament i atemorits pel que va passar a la UAB”. Boadas assegura que molta gent jove “no ha pogut viure encara l’oci nocturn legal i que, per tant, només ha viscut els botellots, unes festes que han vingut per quedar-se durant molt temps i que portaran molts problemes”. “Nosaltres ja vam advertir que quan s’aixequés l’estat d’alarma el 9 de maig això esclataria perquè amb estat d’alarma ja n’hi havia”, manté Joaquim Boadas, que assegura que la cosa ara ja està “consolidada i totalment descontrolada i és impossible de revertir”.

Creu que es podria començar a revertir amb l’obertura de tots els locals nocturns, que es preveu per d’aquí a uns quinze dies, i això “si l’administració és capaç de trobar un format per digitalitzar el certificat Covid”. La patronal proposa “un procés de digitalització del certificat Covid gestionat per una app”, i ha treballat en un sistema eficaç juntament amb la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (Fefac) i la Pimec. Diu que aquesta app “aportaria total seguretat en la reobertura dels espais interiors, màxima legalitat, màxim respecte al dret a la intimitat i la protecció de les dades personals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona