Societat

Més pisos on s’exerceix la prostitució a l’Alt Empordà

El tancament dels prostíbuls de la zona fronterera per la pandèmia ha desplaçat l’activitat a habitatges

Figueres, amb una trentena de pisos, és un dels punts on s’ha incrementat el fenomen

El tancament dels prostíbuls més propers a la frontera per la pandèmia ha provocat un augment del nombre de pisos on es practica aquesta activitat a l’Alt Empordà. Des de la Fundació Apip-Acam, que dona suport a les dones que exerceixen la prostitució, expliquen que una de les ciutats que ha vist com s’incrementaven els pisos on s’exerceix la prostitució és Figueres. En concret, l’entitat té coneixement i contacte amb una trentena d’habitatges de la capital de l’Alt Empordà on hi ha dones que exerceixen la prostitució i que, en altres circumstàncies, estarien en un prostíbul.

En declaracions a l’Agència Catalana de Notícies, Natàlia Massé, responsable del programa Dona d’Apip-Acam, matisa que quan van als habitatges no es troben les mateixes dones, ja que van canviant constantment. Això fa que sigui “complicat” saber quantes n’hi ha o fer-ne el seguiment. Massé dona per fet, però, que quan obrin els prostíbuls moltes d’elles hauran de tornar a la zona de la Jonquera i rodalies.

El que sí té clar la responsable de l’entitat és que si hi ha aquest augment de pisos on s’exerceix la prostitució és perquè “continua havent-hi una demanda”.

Un dels problemes afegits, assenyala Massé, és que en aquests habitatges on aquestes dones es veuen coaccionades o obligades a exercir hi ha “molta rotació”. Això vol dir que, moltes vegades quan es presenten en aquests pisos per oferir-los assistència o assessorar-les per accedir als serveis socials, no es troben amb les mateixes persones.

Sobre el fet que actualment hi hagi menys dones exercint la prostitució que abans de la pandèmia a la zona transfronterera, la responsable de l’entitat explica que moltes d’elles es troben en països com ara l’Estat francès o Alemanya i que, un cop obrin de nou els prostíbuls, segurament tornaran.

Facilitar l’accés de les dones a la vacunació

Una de les feines que fa la Fundació Apip-Acam, conjuntament amb les administracions, és facilitar l’accés als serveis socials de les dones que exerceixen la prostitució. Molt especialment els últims mesos, un dels efectes d’aquesta gestió entre entitats, serveis socials i de salut i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà s’ha vist reflectit en la vacunació contra la Covid. La responsable d’Apip-Acam assenyala que moltes d’aquestes dones s’han pogut vacunar gràcies al treball i a la mediació per part de l’entitat i de l’administració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona