Societat

El 72,9% de les sancions a usuaris de patinets a Girona són pel fet de no dur casc

La policia ha multat 576 conductors de vehicles de mobilitat personal (VMP) el 2021

Les bicis mal aparcades provoquen la majoria de càstigs als ciclistes

La Policia Municipal de Girona ha multat 576 usuaris de patinets elèctrics i vehicles de mobilitat personal (VMP) aquest any. Segons informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN), la gran majoria de les sancions –420, és a dir, el 72,91%– han estat pel fet de circular sense casc de protecció, cosa que és obligatòria. A més, els agents també han detectat 85 patinets elèctrics i VMP que anaven per la vorera o per una via no autoritzada (69) o bé que s’havien saltat una senyal que prohibia explícitament a qualsevol vehicle circular per aquella zona (16).

La nova ordenança que regula els patinets i elèctrics i VMP a Girona va entrar en vigor a finals de novembre. La Policia Municipal, però, no va començar a multar els qui la infringien fins a principis del 2021, perquè durant sis setmanes els agents van dur a terme una campanya informativa. Feien controls a diferents punts de la ciutat, explicant als usuaris d’allà per on podien circular i l’obligatorietat de portar casc, entre altres aspectes.

Ara, quan ja fa més de mig any que es va començar a multar, la Policia Municipal de Girona ha posat 576 sancions per infraccions de la normativa. De mitjana, això vol dir que cada dia es denuncien més de dos usuaris de patinets elèctrics o VMP arreu de la ciutat.

D’altra banda, aquest 2021 l’Ajuntament de Girona també ha interposat 183 multes a ciclistes. En aquest cas, tan sols 25 han estat pel fet de circular per la vorera. N’hi ha hagut 54 per haver aparcat la bicicleta en un lloc on temporalment no es podia (per exemple, perquè s’hi feien obres, un trasllat o poda d’arbres).

LA XIFRA

183
multes
a ciclistes ha posat la Policia Municipal. 54 han estat per haver aparcat la bici en llocs on no era permès.

LA FRASE

La prioritat de l’ordenança és protegir i assegurar l’espai per a vianants
Marta Sureda
regidora de mobilitat de girona (junts)

Menys infraccions a partir del juny

La regidora de Mobilitat de Girona, Marta Sureda, explica que, de mica en mica, els veïns coneixen l’ordenança i les sancions van a menys. Als mesos de gener, febrer i març, la Policia Municipal va interposar 124, 82 i 78 sancions, respectivament, per infraccions en l’ús de patinets elèctrics i VMP. Unes xifres que durant el juny, el juliol i l’agost, respectivament, van reduir-se a 45, 55 i 49 denúncies. “La tendència és a la baixa”, diu Marta Sureda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia