Societat

Girona condemna una agressió homòfoba durant un botellot a la Devesa

Madrenas anuncia que l’Ajuntament exercirà l’acusació popular

L’autor dels fets, que està identificat, ha colpejat la víctima després que digués que és homosexual

Els Mossos d’Esquadra investiguen una agressió homòfoba la matinada d’aquest divendres, durant un botellot al parc de la Devesa de Girona. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha condemnat l’agressió i ha anunciat que l’Ajuntament exercirà l’acusació popular.

Segons ha avançat el digital elcaso.cat i ha confirmat l’ACN, els fets s’han produït pels volts de dos quarts de tres de la matinada, a la plaça de les Botxes. Un grup d’entre quatre i cinc persones s’han acostat a la víctima i li han preguntat si era “maricón”. El jove els ha contestat que era homosexual, moment en què un dels joves, segons els Mossos, ha començat a propinar-li cops de puny i puntades de peu. Un grup de testimonis que estaven a la zona han aconseguit fer fora els agressors i han trucat al telèfon d’Emergències per tal d’avisar dels fets.

Poca estona més tard, una patrulla dels Mossos ha arribat al lloc, però no han pogut trobar els autors dels fets que, al veure els policies, han escapat barrejant-se entre les prop de 2.000 persones que hi havia al botellot. La Policia, però, té identificat l’autor de l’agressió homòfoba però no l’ha pogut detenir encara. La víctima, que és un estudiant, ha estat atès de les ferides que ha rebut a l’hospital Josep Trueta de Girona i presentarà denúncia en les properes hores.

Madrenas ha dit que en cap cas la ciutat “tolerarà aquesta mena d’agressions” i ja ha anunciat que des del consistori s’actuarà “amb tota la contundència de què siguem capaços”. Madrenas, que ha parlat amb la víctima per telèfon, diu que el jove està “bé i fort” i n’ha agraït la seva actitud “valenta i determinada” a l’hora de denunciar l’agressor, a qui la policia ja té identificat.

“No m’espanta. No podem fer res més que denunciar perquè no quedi impune”

La víctima de l’agressió homòfoba a la Devesa de Girona, Bernat Bernabeu, ha assegurat a l’ACN que no té por i que continuarà sortint de festa. “No m’espanta”, ha subratllat. El jove, de 20 anys, ha denunciat els fets als Mossos. “No podem fer res més que denunciar per evitar que quedi impune”, ha afegit. Els fets s’han produït aquesta matinada, a la plaça de les Botxes. Dues persones s’han acostat a la víctima i li han preguntat si era ’maricó’. El jove els ha contestat que era homosexual, i un d’ells li ha clavat diversos cops de puny al cap. El jove ha quedat inconscient i ha hagut de ser atès a l’hospital Josep Trueta. “Una infermera del centre m’ha dit que m’hauria estalviat un problema si hagués dit que no era gai”, lamenta.

Bernabeu ha explicat que estava amb un grup d’amics fora del botellot, quan de cop dues persones d’un grup de cinc se li van acostar. Un d’ells va ser qui el va agredir fins que va quedar inconscient. Un conegut de Bernabeu també va resultar ferit quan va intentar socorre’l.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia