Societat

S’intensifica l’activitat explosiva al volcà de La Palma, segons l’Institut Volcanològic

Sánchez anuncia un nou paquet d’ajuts a La Palma

La lava ja cobreix més de 400 hectàrees de terreny, destrueix 946 habitatges i afecta 33 quilòmetres de carreteres

Aquest diumenge fa 14 dies que va començar l’erupció del volcà de La Palma i es manté l’epulsió de la lava. De fet, aquest migdia, l’Institut Volcanològic de les Canàries (Involcan) ha assegurat a Twitter que s’ha intensificat l’activitat al Cumbre Vieja. Aquest matí també ha publicat un vídeo des del seu compte de Twitter en què es pot veure l’erupció del volcà, catorze dies després de l’inici de l’activitat, el 19 de setembre.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest diumenge un nou paquet d’ajudes de 206 milions d’euros per a la reconstrucció de l’illa de La Palma, quan fa just dues setmanes de l’erupció del volcà Cumbre Vieja. “El pròxim dimarts, el Consell de Ministres aprovarà un reial decret llei amb un paquet de mesures molt potent per a la reconstrucció d’infraestructures o per resoldre el problema de subministrament d’aigua. Però també des del punt de vista de l’ocupació, l’agricultura, el sector turístic i els beneficis fiscals”, ha explicat Sánchez des de La Palma. El volcà continua molt actiu i la lava cobreix més de 400 hectàrees de terreny, ha destruït fins a 946 habitatges i afecta uns 33 quilòmetres de carreteres.

“Vull expressar tota l’empatia i tota la solidaritat del govern, les administracions i el poble espanyol amb els habitants de la Palma”, ha continuat el president del govern, que també ha volgut destacar “el civisme i el coratge” dels ciutadans. “Estem davant d’una prova de resistència perquè no sabem quan acabarà l’erupció del volcà. Però els habitants de La Palma han de saber que el govern d’Espanya i totes les administracions abordarem l’enorme tasca de reconstrucció de l’illa, i oferirem un horitzó de progrés i tranquil·litat”, ha reblat Sánchez, que ha estat acompanyat pel president del Cabildo de La Palma, Mariano Hernández Zapata, i el president de les Canàries, Ángel Víctor Torres.

“Estem fent tots els esforços per donar una resposta a una situació d’emergència com aquesta. No sabem en quin moment estem de l’erupció, però no sembla que estiguem a la recta final per la gran quantitat de magma que encara expulsa el volcà”, ha afegit Torres. “Però això s’ha d’acabar com ha començat, sense haver de lamentar desgràcies personals”, ha puntualitzat el president de Canàries, que igualment ha avançat que en aquesta propera setmana ja s’adquiriran un primer lot d’habitatges per als desplaçats per la colada volcànica. “Aquesta mateixa setmana hi haurà un consell d’administració i es comprarà un primer lot de 20 cases”, ha apuntat Torres.

“D’aquí a desembre volem tenir el màxim d’habitatges possibles”, ha corroborat el president de Canàries, que ha fet una crida a tots els habitants de La Palma a seguir respectant les ordres dels cossos i forces de seguretat. “Són moments molt durs, no sabem quan acabarà, i ho vivim amb gran angoixa”, ha recalcat Torres. El govern espanyol també ha informat que instal·larà dues dessaladores i traslladarà un vaixell cisterna amb 30.000 m3 de capacitat per mantenir el reg de les prop de 600 hectàrees de plataners que ahir dissabte es van quedar sense aigua després que la lava hagi destrossat les canonades de subministrament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Detingut un conductor amb 2 quilos de cocaïna en una caixa de cereals

Barcelona
VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

Trànsit dona per tancada l’operació sortida de Setmana Santa

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona