Societat

societat

Un terratrèmol de 3,6 graus es deixa sentir a l’Urgell i a Andorra

Un terratrèmol de magnitud 3,6 graus en l’escala de Richter va sacsejar ahir al matí el Pirineu lleidatà amb un tremolor que va ser àmpliament percebut per la població, tot i que sense causar danys materials ni personals.

Segons va informar ahir l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), el sisme es va originar a la superfície terrestre poc abans de dos quarts d’onze del matí, amb epicentre a a prop del nucli d’Os de Civís, que pertany al municipi de les Valls de Valira, a la comarca de l’Alt Urgell i a prop de la frontera amb Andorra. No obstant això, la població el va poder notar a la resta de comarques pirinenques lleidatanes i també a Andorra, tal com van confirmar nombrosos testimonis del fenomen, que finalment no va anar més enllà d’un ensurt de pocs segons.

Es tracta del segon terratrèmol d’una certa magnitud percebut al Pirineu, després que divendres passat, 8 d’octubre, un altre sisme, aquest d’una magnitud lleugerament inferior, 3,5 en l’escala de Richter, es va registrar al Pirineu gironí, a prop de la frontera amb França, també sense causar danys. En aquella ocasió l’epicentre del sisme es va situar a Setcases, a la comarca del Ripollès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia